Boli što ne možemo da igramo LŠ na novom stadionu

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Boli što ne možemo da igramo LŠ na novom stadionu"

Totenhem će u utorak od 21 čas ugostiti PSV Ajndhoven na "Vembliju" iako su sve prognoze, čak i kada je otvaranje stadiona odloženo, govorile da će se ovaj meč igrati na novoizgrađenom stadionu. Otvaranje novog objetka je međutim pomereno za 2019. godinu.

Pred početak nove sezone u Lonodnu su osvanule reklame da sa slikom novog Totenhemovog stadiona uz natpis "jedino mesto u Lonodnu na kom možete da gledate Ligu šampiona". Našalili su se tako u Totenhemu na račun gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rivala Čelsija i Arsenala koji nisu u elitnom takmičenju, ali sada više nikome u taboru "pevaca" nije do smeha.

Novi stadion je po prvim prognozama trebalo da ugosti još utakmicu Totenhema i Liverpula 15. septembra i da bude spreman za mečeve Lige šampiona. Ipak otvaranje je pomereno i sigurno je da će se prve utakmice na novom objektu igrati tek posle 1. januara.

Spurs advertising their new stadium as ‘the only place to watch UCL football in London’ then going out before they even open it has to be the most Spursy thing of all the time pic.twitter.com/o9J934eE5O

"Razočarani smo što Ligu šampiona ne igramo na novom stadionu. To nije međutim bilo u našoj moći. Iskomplikovalo se mnogo stvari koje nismo mogli da kontrolišemo. Kada gradiš kuću ili nadograđuješ, uvek je teško reći kada će biti gotovo. Imali smo probleme i otvaranje je odloženo", rekao je menadžer Maurisio Poketino pred meč koji će na Vembliju igrai Totenhem i PSV.

"Žao nam je i bolno je navijačima ali i nama. Što se više produžava to klub više novca troši, ali osoba koja je najviše zabrinuta i kojoj je najteže je prvi čovek kluba Daijel Levi. Njemu je ovo veoma bolno. Sve što mi možemo da uradimo je da dobijamo utakmice. Ako dobijemo PSV imaćemo šansu da prođemo dalje možda u martu možemo da igramo Ligu šampiona u Lonodnu na novom stadionu", nada se Poketino.

Latest pictures of Tottenham's new stadium will put a big smile onto fans' faceshttps://t.co/n9AuWEXt1Vpic.twitter.com/HriZ9RYXfJ

Ipak da bi Totenhem zaista i prezimio u Ligi šampiona moraće da najpre dobije PSV na "Vembliju", a zatim i da ostvari najmanje jednu pobedu protiv Intera ili Barselone, s tim što postoje i varijante da će im biti potrebno i više od toga.

Takođe, razlog za zabrinutost je i stanje terena na "Vembliju". Pretprošlog vikenda se na tom terenu igrao američki fudbal, pa je teren bio ruiniran za meč Totenhema i Mančester Sitija.

 "Mislim da je teren sada bolji. Rade na njemu da ga unaprede. Video sam neke slike i travnjak je u boljem stanju. Svakako će biti jednako za obe ekipe, tako da ne možemo da se žalimo".

Spursi na meču sa PSV Ajndhovenom neće moći da računaju na trojicu vezista, Musu Dembelea, Erika Dajera i Viktora Vanijamu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.