Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 09:07

Bolan početak sezone za šampiona, Markes mora na operaciju

Vozač Honde Mark Markes doživeo je u nedelju težak pad u prvoj trci ovogodišnjeg Moto Dži-Pi šampionata u Herezu zbog koje će morati na operaciju pošto je slomio nadlakticu desne ruke.
Kako je saopštio njegov tim, višestruki šampion će morati ”pod nož”, nakon čega mu predstoji duži period oporavka.

Aktuelni prvak sveta doživio je težak pad četiri kruga pre kraja trke, a u medicinskom centru su napravljeni rendgenski snimci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kojima je utvrđeno da je Markes slomio nadlaktičnu kost desne ruke.
On će biti prebačen u Barselonu, gde bi u utorak trebalo da bude operisan, prenose svetske agencije.
Francuski vozač Fabio Kvartararo iz tima Jamahe pobedio je na Velikoj nagradi Španije kojom je startovao ovogodišnji Moto GP šampionat, koja mu je prva u karijeri u kraljevskoj klasi.
Drugo mesto, sa četiri i po sekunde zaostatka, zauzeo je Maverik Vinjales, dok je treći bio Andrea Doviciozo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Markes možda već u Brnu ponovo na stazi?

Izvor: AutoBlog, 20.Jul.2020

Mark Markes doživeo je u prvoj trci sezone prelom nadlaktične kosti leve ruke, a sumnja se i da je došlo do oštećenja nerava. Kako prenosi Sport Klub, Mark Markes u utorak će u Barseloni biti operisan i tada će se definitivno znati i o kakvoj se povredi, sem preloma, radi, ali i moći će da se...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.