Bokseri Radničkog žele titulu za 100. rođendan

Izvor: RTS, 06.Nov.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokseri Radničkog žele titulu za 100. rođendan

Bokserska liga Srbije nastavlja se u četvrtak derbijem u Valjevu, gde šampion Metalac čeka Radnički, a sa Crvenog krsta najavljuju pobedu i pohod na titulu, koja bi bila najlepši poklon za 100. rođendan kluba i Sportskog društva.
"Ambicije Radničkog su da uvek ide na pobedu i na titulu. Mi smo najstariji bokserski klub u Srbiji, želja nam je da vratimo staru slavu i borićemo se ove sezone za titulu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dolazi nam važna godina za klub, slavimo 100 leta, osnovani smo aprila 1920. godine, prve mečeve imakli smo 1927, a prvi zvanični nastup 1928. godine na šampionatu Kraljevine Jugoslavije u Zagrebu", izjavio je predsednik kluba Mile Čogurić.
Zanimljivo, on je na funkciji predsednika nasledio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je sada počasni predsednik kluba.
"Bili smo do sada devet puta ekipni šampioni države, pojedinačno imamo veliki broj medalja sa svetskih i evropskih turnira, ali sa naša dva najveća 'Zlatne rukavice' i 'Beogradskog pobednika", istakao je Čogurić, koji zajedno sa generalnim sekretarom Dragomirom Poleksićem vodi klub.
Šampionske ambicije Radničkog imaju pokriće i u sastavu tima, a najveće letošnje pojačanje Vladan Babić, kapiten reprezentacije Srbije, uveren je u pobedu u Valjevu.
"Ide derbi u kome je Metalac možda favorit zbog prošlogodišnje titule, ali ako pogledamo sastave, realno je reći da su oni oslabljeni, a mi pojačani. Mislim da možemo da odnesemo pobedu u Valjevu, samo da suđenje bude na nivou. Moja procena je 10:4", istakao je Babić.
Trener Radničkog Milivoje Bašić takođe ističe da je realno da ekipa osvoji bodove u Valjevu.
"Ekipa je napravljena od kvalitetnih momaka, ali ring je ring i šta ce biti u njemu nikad se ne zna. Po prirodi sam optimista, verujem u ove momke i u pobedu protiv Metalca. Nama tradicija i imidž kluba nalažu da u svaku borbu ulazimo sa samo jednim ciljem, a to je pobeda", rekao je Bašić.
Derbi meč između Metalca i Radničkog na programu je u četvrtak od 19 sati u Valjevu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bokseri Radničkog žele titulu za 100. rođendan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 03:29

Bokserska liga Srbije nastavlja se danas derbijem u Valjevu, gde šampion Metalac čeka Radnički, a sa Crvenog krsta najavljuju pobedu i pohod na titulu, koja bi bila najlepši poklon za 100. rođendan kluba i Sportskog društva..."Ambicije Radničkog su da uvek ide na pobedu i na titulu. Mi smo najstariji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.