Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 16:04

Bogdan nastavlja gde je stao, Toronto zaustavlja Tejtuma

Bliži se kraj ligaškog dela sezone u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Očekuje se nastavak šuterske serije srpskog reprezentativca

Još sedam dana ostalo je do kraja ligaškog sezone u NBA ligi, odnosno do početka plej-ofa. Doduše, vrlo verovatno gledaćemo kvalifikacijske utakmice za ulazak u doigravanje u Zapadnoj konferenciji jer je situacija iz dana u sve komplikovanija. Portland je najozbiljniji kandidat za deveto mesto, a vrlo lako bi se moglo dogoditi da bude i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << osmi jer je Memfis doslovno u slobodnom padu - izgubili su sve četiri utakmice, ali i ostali bez važnog igrača kada se povredio, Džerena Džeksona. Izgleda da će platiti cenu mladosti, ali Grizliji ne treba da budu razočarani ni ako izgube svih ovih osam utakmica. Oni imaju odličnu mladu ekipu od koje ćemo u budućnosti sigurno puno toga da dobijemo.

Već smo pisali kako se u Orlandu igra jako dobra košarka, pomalo i iznenađujuće dobra s obzirom na dugu pauzu. Zanimljivo je i videti koji su igrači najbolji u ovom nastavku sezone. Uz sve one, možemo ih tako nazvati, standardno najbolje, iskočili su i neki od kojih možda ovo nismo očekivali. To je svakako Ti Džej Voren koji je, uz Džejmsa Hardena, najbolji strelac ovog dela prvenstva sa 33,8 poena po utakmici, a ima i sedam skokova i 2,8 asistencije. Denver slavi Majkla Portera koji je trenutno na proseku od 26,3 poena i 10 skokova, a sjajan je Jusuf Nurkić koji je u četiri utakmice u Orlandu postizao 22 poena, imao 11 skokova, 4,3 asistencije i 2,3 blokade. Petorku bi zaokružili sa Derikom Vajtom (21,3 poen, 5,5 asistencija, 4,3 skoka) i Gerijem Trentom (20,3 poena).

Danas opet gledamo šest utakmica.

DERIK VAJT (broj koševa (16,5), tip više, kvota 1,90)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Spomenuli smo Vajta kao igrača koji je pomalo iznenadio u Orlandu, ali možda je za njega bolje reći da je najzad pokazao konstantu u svojoj igri. Vajt stvarno igra odlično, jako je stabilan pa je u sve četiri utakmice imao dobar šuterski učinak, a za San Antonio je on važan i u odbrambenom delu. Osim agresivne odbrane na protivničke bekove, on je i jedan od igrača koji iznudi najviše faulova protivničkih igrača. To, doduše, nama nije danas potrebno, ali Sparsima verovatno će biti jer se još uvek nadaju da bi mogli u plej-of. Oni danas igraju protiv Jute koja nije pokazala previše u ovom nastavku sezone, a i utakmica im manje znači jer su odavno osigurali plej-of. Vajt će opet morati pokazati sve šta može, a naša je nada činjenica da je u tri od četiri utakmice prebacio današnju marginu, a ovaj četvrti put se zaustavio na 16 poena. Vajt je i popravio šut sa disrabce, trojke u Orlandu su mu je na 15/35, odnosno na dobrih 40 odsto, a jako važna je stvar da u poslednje vreme redovno odlazi na liniju slobodnih bacanja sa koje je dosta precizan.

BOGDAN BOGDANOVIĆ (broj koševa (16,5), tip više, kvota 1,85)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sakramento je sinoć najzad upisao pobedu, a sve zato jer je Bogdan Bogdanović odigrao najbolju utakmicu karijere i postigao 35 poena. Napokon je Bogdan namestio nišanske sprave, a danas bi mogao da nastavi u tom stilu. Kingsi igraju protiv Bruklina, koji je u Orlando došao bez ambicije za bilo kakvim rezultatom, a Sakramento se još uvek nada devetom mestu i kvalifikacijama za plej-of. Teško će se to dogoditi, ali šansa još uvek postoji, a kada je tako onda će Kingsi sigurno u utakmicu ući jako motivisani. Bogdan bi mogao imati dosta prostora i opet biti jedan od najboljih strelaca utakmice. Nama je dovoljno da postigne pola onoga što je postigao prethodne večeri.

TROJ BRAUN (broj koševa (15,5), tip više, kvota 1,75)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Mogli smo i Brauna staviti među igrače koji su odigrali u Orlandu bolje od očekivanja, ali nekako nam je teško bilo koga iz Vašingtona staviti u neku ozbiljnu priču. Ipak, Braun igra dobro, pokazao je da Vizardsi mogu dugoročno računati na njega, a večeras bi opet mogao doći do dosta prostora jer Vašington igra protiv Nju Orleansa. To znači utakmicu na puno koševa i bez prave odbrane, a Braun se odlično snalazi u takvim situacijama.

DŽEJSON TEJTUM (broj koševa (22,5), tip manje, kvota 1,85)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Da ne bude sve u plusu, evo i jedan “minus”. Verovatno ste pomislili zašto baš Tejtum u “minus”, odgovor je jednostavan - Boston igra protiv Toronta koji je u Orlandu pokazao najbolju igru u odbrani. Reptorsi su u svakoj utakmici zaustavili najbolje protivničke igrače, a na Tejtumovoj poziciji imaju nekoliko igrača (Sijakam, Anunobi, Holis-Džeferson) koji su odlični u defanzivi. Odbrana Toronta ne odgovara mnogim košarkašima, a izgleda da je među njima i Tejtum koji je u prethodne dve utakmice protiv Reptorsa prosečno postizao 16 poena, a samo je protiv Milvokija i Dalas postizao manje. Činjenica je da je Tejtum sjajan igrač, ali u ovoj situaciji ipak više verujemo odbrani šampiona.

PIŠE: EMIR FULURIJA

NBA

Petak

19.00 (1,35) San Antonio (14,0) Juta (3,70)

22.00 (2,60) Memfis (13,0) Oklahoma (1,60)

23.00 (2,60) Bruklin (13,0) Sakramento (1,60)

Subota

00.30 (1,60) Filadelfija (13,0) Orlando (2,60)

02.00 (1,40) Nju Orleans (14,0) Vašington (3,35)

03.00 (1,65) Toronto (13,0) Boston (2,50)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.