Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2020, 18:36

Boaći ne može da ide iz Zvezde bez obeštećenja

Crveno-beli imaju opciju da automatski produže ugovor sa golgeterom iz Gane

Drugi mandat Ričmonda Boaćija u Crvenoj zvezdi bio je protkan brojnim povredama i malerima. Iako nije bio na nivou iz prve sezone na Marakani, potencijalni reprezentativac Gane stigao je do brojke od 58 golova u crveno-belom dresu. Najbolje svedočanstvo kvaliteta i statusa jednog od najboljih stranaca u novijoj istoriji kluba sa Marakane.

Nekadašnji Juventusov đak je izgubio vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na tržištu, ali se u Crvenoj zvezdi nadaju da će uspeti da zarade na njegovoj potencijalnoj prodaji. Ili makar vrate uloženo iz poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2018. godine, kada je Boaći stigao iz kineskog Đangsua za 2,5 miliona evra.

Tada je Boaći potpisao ugovor do decembra ove godine, što ne znači da će najbolji evropski strelac crveno-belihg otići za simboličnu cifru, ili bez obeštećenja., tako što će šest meseci pre isteka saradnje sa crveno-belima sklopiti dogovor sa budućim poslodavcima.

Naime, Crvena zvezda ima opciju da do 31. decembra ove godine automatski produži saradnju sa Boaćijem na još 12 meseci. Takva solucija ostavlja joj mogućnost da se komotnije ponaša i ima bolju starnhu poziciju u pregovorima sa zainteresovanim klubovima.

Na cenu Ričmonda Boaćija uticaće igre u finišu prekinute sezone, kao i odluka Dejana Stankovića u kojoj meri će u letnjim kvalifikacijama računati na njegove usluge. Snažni napadač je odradio odlične pripreme na Kipru i Turskoj, nije propustio nijedan trening. Nagoveštavao je povratak u staru formu, ali je povredio ložu u finišu prolećne premijere protiv Čukaričkog. Pokušao je da se vrati tokom derbija sa Partizanom, ali je napustio teren još u prvom poluvremenu.

Crvena zvezda je već počela da razmišlja o drugim napadačima. Član Famalikao Andre Silva je odavno u tefteru, Dejan Stanković želi da na pozajmicu iz Sitija dovede Slobodana Tedića. Tu su još Pavkov i Portugalac Tomane.

Nagoveštaj vrućeg leta kada je u pitanju napad Crvene zvezde.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.