Izvor: B92, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Faketi i Branka došli po Nemanju Vidića

Predsednik i Sportski direktor Intera Djakomo Faketi i Marko Branka pregovarali su u sredu u Beogradu sa čelnicima Crvene zvezde kako bi dogovorili transfer Nemanje Vidića,prenosi Blic pozivajući se na izvore u tom italijanskom klubu.

Izvori "Blica" u Interu potvrdili su da su vodeći ljudi milanskog kluba želeliodmah da potpišu predugovor sa Crvenom zvezdom kako bi se obezbedili od neprijatnih iznenađenja za vreme sledećeg prelaznog roka.

Faketi i njegovi saradnici su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << računali na odlične odnose s našim najtrofejnijim klubom, kao i na posebne relacije između dva predsednika Faketija i Dragana Džajića, čije prijateljstvo datira još iz igračkih dana i okršaja u reprezentativnim i klupskim dresovima, kao ubedljive argumente za transfer Vidića.

Međutim, na kraju je samo dogovoreno da se vide ponovo, pošto su čelnici Crvene zvezde želeli, pre nego što uđu u ozbiljnije pregovore s Interom, da se konsultuju s Parmom s kojom je već postignut načelni dogovor o prelasku Vidića (cena koja se pominje u italijanskim medijima je pet miliona evra).

S druge strane, koristeći finansijske probleme Parme, Inter je još u zimskom prelaznom roku, dok je pregovarano o povratku Adrijana na "San Siro", započeo i temu o Vidiću s čelnicima žuto-plavih. Naime, gazda Intera Morati želi da dovede već u junu Valtera Samuela, argentinskog defanzivca u redovima Rome, i zajedno s njim i Vidićem oformi centralni deo odbrambene linije. U tom kontekstu Parma, vodeći računa o svom finansijskom stanju, razmišlja da ustupi Vidića Interu, pod uslovom da prvu godinu na Apeninskom poluostrvu on provede na stadionu "Enio Tardini" uz manju novčanu kompenzaciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.