Blažič o Barsi: Znamo šta moramo i šta ne smemo

Izvor: Mondo, 17.Mar.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažič o Barsi: Znamo šta moramo i šta ne smemo

Slovenački bek izjavio za MONDO da očekuje da Kombank arena u četvrtak bude krcata. Uverava da ekipa ne oseća euforiju, već da samo razmišlja o zadacima koje postavlja Dejan Radonjić.

Beograd će u četvrtak biti domaćin još jednog košarkaškog spektakla. U Srbiju stiže šampion Španije - Barselona, sa ciljem da već pred Delijama (uz poraz Žalgirisa) obezbedi plasman među najboljih osam na kontinentu.

Dolazak katalonskog giganta sam po sebi je dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << veliki motiv za svaki tim. Činjenica da bi pobeda u tom duelu bila i rezultatski zlatna vredna dodatno podiže euforiju među navijačima.

Da li se praznično raspoloženje prenosi i na ekipu?

"Među nama nema euforije. Dosta utakmica smo odigrali ove godine u Evroligi, tako da smo dobili iskustvo. Svaku utakmicu smo igrali na pobedu i tako ulazimo i u ovu, sa zadatkom da se dobro spremimo i budemo potpuno koncentrisani", rekao je za MONDO Jaka Blažič, bek Crvene zvezde Telekom.

"Vezanim" evroligaškim pobedama, tim Dejana Radonjića zadržao je otvorena vrata za plasman u četvrtfinale. Iako i dalje zavise i od rezultata utakmica Panatinaikosa, crveno-beli dobro znaju koliki bi značaj imalo "skalpiranje" Barselone.

"Svesni smo svega što utakmica donosi, ali smo zaista najviše koncentrisani na svoje zadatke i na to da uđemo u meč potpuno fokusirani na ono što trener traži od nas", objasnio je Slovenac i podsetio na poruku koju su svi u ekipi slali i šalju od početka Top 16 runde.

Foto: MN Press

"Dosta puta rekli smo da Top 16 vidimo kao nagradu za nas i da hoćemo da uživamo u svakoj utakmici. Tako će biti i protiv Barse", dodao je temperamentni bek.

Malo je tajni o igri Barselone i kvalitetu njenih igrača. U prethodnom međusobnom meču, crveno-beli su izgubili u Kataloniji i, prema Blažičevim rečima, izvukli pouke.

"Znamo da ne smemo da se spustimo u neku brzu igru sa njima, kao što je bilo u Barseloni. 'Run and gun' košarku protiv njih ne smemo da igramo. Tako su nas dobili bez problema i zato moramo da drugačije uđemo u utakmicu - čvršće u odbrani. Cilj je da mi vodimo ritam utakmice i mislim da bi to moglo da nas vodi i ka pobedi", objasnio je Blažič.

Dobra prodaja karata od utorka ujutro nagovestila je da će Kombank arena biti krcata.

"To će biti odličan faktor za nas. Podrška sa svih tribina nam jako znači. Što više navijača - nama lakše. Znam i siguran sam da će bitri odlična atmosfera i uveren sam da će nam to uliti veliku podršku", dodao je Slovenac.

Duel Zvezde i Barselone počeće u četvrtak u 19.15 časova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.