Izvor: B92, 14.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater ukida kartone za dizanje dresa

Čelnici Svetske fudbalske federacije najavili su da će preispitati pravilo prema kome fudbaler koji nakon postizanja gola skine dres mora da bude kažnjen žutim kartonom.

"Mislim da bi tu nešto trebalo da se promeni. Mozda bismo mogli da propišemo da se žuti karton daje samo kada igrač potpuno skine dres, ali ne i kada ga stavi preko glave", rekao je predsednik FIFA Sep Blater.

On je u subotu pratio utakmicu između Mančester Sitija i Evertona i nije se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << složio sa odlukom sudije Stiva Beneta (sudio Zvezdi u Trondhajmu prošle sezone) da strelcu jedinog gola Timu Kahilu dodeli drugi žuti, odnosno crveni karton, zbog toga što je postizanje pogotka proslavio skidanjem dresa.

"Slažem se da je ta odluka bila po pravilima, ali se ne slažem sa pravilom", rekao je Blater.

Kako sada stoje stvari, Kahil neće dobiti automatsku kaznu od jedne utakmice neigranja, koja po pravilu sleduje igračima isključenim zbog dva žuta kartona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.