Blater priprema nove reforme

Izvor: B92, 31.Maj.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater priprema nove reforme



Svetska fudbalska federacija razmatra mogućnost da u isto vreme objavi mesto odigravanja Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine. Predsednik FIFA Sep Blater izjavio je na konferenciji za novinare, posle 58. kongresa te organizacije, da je iz ekonomskih razloga bolje da se imena zemalja-organizatora Svetskih šampionata objave u isto vreme. "Znaćemo imena dva Svetska prvenstva unapred, i mislim da će ekonomski rezultat takve odluke biti bolji", rekao je Blater.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Svetsko prvenstvo 2010. godine trebalo bi da se igra u Južnoj Africi, a četiri godine kasnije u Brazilu.

Kandidati za domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine su Meksiko, Engleska, Španija, Holandija, Rusija, Katar, Kina, Japan, Australija i SAD, a Blater će predložiti komitetu FIFA da objavi konačnu odluku o mestu održavanja turnira do juna 2011. godine.

"Svetsko fudbalsko prvenstvo je najveći sportski događaj u svetu. Turnir u Nemačkoj 2006. pratilo je više gledalaca putem televizijskih prenosa, nego Olimpijske igre u Atini 2004. godine", rekao je Blater.

Blater je naglasio da će FIFA i dalje poštovati pravilo kojim se zabranjuje da se dva Svetska prvenstva uzastopno igraju na istom kontinentu.

Predsednik FIFA nije dao mnogo šansi Australiji za dobijanje domaćinstva Svetskog prvenstva 2018. godine.

"Naredno prvenstvo je u Južnoj Africi, zatim u Južnoj Americi, a Australija se nalazi na južnoj hemisferi, pa je logično da se Svetsko prvenstvo 2018. godine održi na 'drugoj strani'. Možda je moguće da se šampionat u Australiji organizuje tek 2022. godine",

rekao je Blater.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.