Blater kritikovao organizaciju SP

Izvor: B92, 06.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater kritikovao organizaciju SP



Predsednik Oragnizacionog komiteta Svetskog prvensva u Nemačkoj Franc Bekenbauer odbacio je danas kritike predsednika Svetske fudbalske federacije Sepa Blatera na račun načina prodaje ulaznica za to takmičenje.

Blater je u intervjuu žestoko kritikovao organizatore SP navodeći da upošte ne razume njihov način rada i istakao da će za naredno SP 2010. u Južnoj Africi, Fifa ponovo preuzeti taj deo posla.

"Ove optužbe su iritirajuće", rekao je Bekenbauer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Dizeldorfu na početku dvodnevnog tehničkog sastanka predstavnika 32 saveza, čije će reprezentacije učestvovati na SP.

"Znali smo da će pitanje ulaznica biti najveći problem", naveo je Bekenbauer, govoreći u kontekstu velike potražnje koja je daleko nadmašila ponudu od tri miliona ulaznica.

"To je izuzetno osetljivo pitanje. Ali već smo imali 20 sastanaka sa Fifom i obaveštavali smo je o svakom koraku. Zbog toga sam iznenađen kada predsednik Fife iznese ovakve komentare", kazao je Bekenbauer.

Blater je u tom intervjuu rekao da bi bilo bolje da je Fifa organizovala prodaju ulaznica za SP, jer su Nemci uveli prestrogu kontrolu i sistem koji uopšte ne razume.

Ulaznice za SP u Nemačkoj imaju mikročipove i prodaju se osobama koje su prošle strogu kontrolu, a koje će morati da prođu i skenere za prepoznavanje lica na ulazima u stadion. Blater je ocenio da je taj sistem previše komplikovan, ali su organizatori naveli da je to zbog bezbednosti.

Oko 3,3 miliona ulaznica biće "personalizovano", zbog čega prete veliki redovi na ulazima u stadione, pošto organizatori planiraju da provere da li je osoba sa ulaznicom ona osoba koja je zapisana u mikročipu ulaznice. Na taj način trebalo bi da se eliminiše mogućnost kradje, kao i prodaja ulaznica na crnom tržistu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.