Blago iznenađenje na draftu – Orlando birao Bankera

Izvor: B92, 24.Jun.2022, 07:54

Blago iznenađenje na draftu – Orlando birao Bankera

Orlando Medžik je kao prvog pika na ovogodišnjem draftu izabrao Paola Bankera.

Amerikancu italijanskog porekla predviđala se nešto niža pozicija, međutim, njegovo ime prvo je pročitano ove večeri u Njujorku.

U pitanju je ofanzivno neverovatno talentovan igrač, može da kreira šuteve samom sebi, a ono što mu se zamera jeste lateralna kretnja, odnosno nedovoljna brzina.

Bankero ima italijansko i američko državljanstvo, a njegova želja je da igra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za italijansku reprezentaciju. Radi se o višestrukom nagrađivanom igraču koji dolazi sa prestižnog Djuk univerziteta.

I Aleksej Pokuševski je dobio novog saigrača, pošto je kao drugog pika Oklahoma birala Četa Holmgrena.

Visok je 213 centimetara i ima 88 kilograma, te je njegova krhka građa bojazan za NBA skaute.

Holmgrenove prednosti su zaštita reketa, kao i sposobnost da na drugoj strani kreira šuteve iz driblinga i pogađa za tri.

Džabarija Smita je kao trećeg pika na draftu birao Hjuston, iako se očekivalo da će biti prvi, bar prema stručnjacima iz Amerike.

U pitanju je krilni centar sa univerziteta Oburn, za koga svi ističu da poseduje neverovatne radne navike.

Ono što mu se najviše zamera je igra u reketu i kontrola skoka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.