Bivši Zvezdin trener preuzeo Olimpiju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši Zvezdin trener preuzeo Olimpiju

Posle šest poraza u uvodnih osam kola ABA lige, rukovodstvo Olimpije poseglo je za radikalnom merom i uručilo otkaz Zoranu Martiću. Novi trener slovenačke ekipe je mladi srpski trener Aleksandar Nikitović.

Nekadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde i asistent Duška Vujoševića u Partizanu i Dušana Ivkovića u reprezentaciji Srbije, stigao je u Ljubljanu i preuzeo "zmajčeke", a klub je potvrdio da će mladi trener voditi ekipu do kraja sezone 2018/19.

Nikitović >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je radio i kao selektor mladih kategorija Srbije. U-16 selekciju vodio je na evropskim prvenstvima 2010. i 2011, a 2007. i 2009. je bio član stručnog štaba u univerzetskoj selekciji, koja je osvojila srebro u Bankoku i zlato u Beogradu.

- Velika je čast dobiti Olimpijin poziv, a još je veća čast biti deo tako velike organizacije. U predstojećem periodu imamo mnogo ciljeva. Naravno, najveća ambicija je da se podignemo sa začelja tabela takmičenja u kojima učestvujemo. U ovom trenutku smo u donjem delu ABA lige i FIBA Lige šampiona i želimo da igramo što je bolje moguće u oba takmičenja - rekao je Nikitović na promociji.

- Fokus će nam biti na našoj poziciji u ABA ligi, jer ćemo se suočiti sa timovima iz donjeg dela tabele, a posle utakmice protiv FMP-a imaćemo pauzu zbog utakmica reprezentacije, kada ćemo pokušati da više radimo sa igračima i da ih naviknemo na novi sistem igre, za koji se nadam da će doneti pozitivan rezultat - dodao je novi trener Ljubljančana, koji je posle Zvezde vodio reprezentaciju Bahreina i sa njom učestvovao na Azijskom prvenstvu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

UČIO OD IVKOVIĆA, VUJOŠEVIĆA, POZNAT JE PO RADU SA MLADIMA: Ovo je novi trener Olimpije Saša Nikitović

Izvor: Kurir, 19.Nov.2018

Posle šest poraza u uvodnih osam kola ABA lige, rukovodstvo Olimpije poseglo je za radikalnom merom i uručilo otkaz Zoranu Martiću.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.