Birčević: Igramo za istoriju

Izvor: B92, 23.Okt.2013, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Birčević: Igramo za istoriju

Košarkaši Radničkog u sredu od 18 časova u dvorani "Jezero" dočekuju finski Bizons u drugom kolu Evrokupa.

Ta utakmica će biti istorijska za Kragujevčane, pošto će im to biti prva u nekom evropskom takmičenju u istoriji kluba na domaćem terenu.

U prvom kolu drugog po važnosti evropskog klupskog takmičenja, Radnički je izgubio od Panioniosa sa 77:72, dok je finski klub pobedio Neptunas sa 73:72.

Sreda će biti deo istorije kluba i grada, Kragujevac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Radnički prvi put će biti domaćini jednog evropskog takmičenja. Utakmica je sama po sebi zbog toga značajna, ali nas to previše ne opterećuje, više prija kaonešto što se prvi put dešava. Velika nam je čast što učestvujemo u Evrokupu, a ogroman je motiv da se borimo za pobedu protiv Bizonsa jer bi to bila i prva pobeda u ovom rangu, pa još pred domaćim navijačima. Verujemu saigrače, znam da oni to mogu. Ne sumnjam da će ostaviti srce na terenu i tako pokazati zašto su dovedeni u Radnički”, rekao je Birčević.

Kapiten Kragujevčana istakao je da će se on i saigrači pokazati kao pravi domaćini Bizonsu.

Sem što ćemo pokazati kakvi smo igrači na parketu, imaćemo priliku i da se predstavimo kao dobri domaćini. A to je uvek krasilo Šumadiju, znam da će tako biti i u susretu sa Fincima koji su prvi put u Kragujevcu. Nisu nam previše poznati kao ekipa, ali u njihovim redovima ima više reprezentativaca te zemlje, nekoliko je Amerikanaca tu. Biće to uzbudljiva utakmica. Zato pozivam Kragujevčane i ostale ljubitelje košarke da budu u sredu u “Jezeru” od 18 časova i uživaju u lepoj košarci. Mislim da će se svi koji dođu jednom rado sećati da su prisustvovali prvoj utakmici Evrokupa u Šumadiji”, naglasio je Birčević.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.