Bingam voli snuker više od sebe

Izvor: B92, 05.Maj.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bingam voli snuker više od sebe"

Vicešampion sveta u snukeru Šon Marfi izjavio je da je Stjuart Bingam potpuno zaslužio titulu svetskog prvaka u Kruisbl teatru.

Bingam je u finalu u Šefildu savladao Marfija rezultatom 18:15 u frejmovima i tako ostvario najveći uspeh u karijeri.

Šampion iz 2005. godine istakao je da je veoma srećan zbog 38-godišnjeg sunarodnika, za kojeg je rekao da snuker voli više od sebe.

„Nekada je određenim ljudima u sportu suđeno da budu šampioni. Stjuart >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << voli snuker više od sebe i potpuno je zaslužio da bude šampion ovakvog turnira. Veoma sam srećan zbog njega i njegove porodice“, ostao je veliki u porazu Šon Marfi.

On se potom osvrnuo na sam finalni meč koji je obilovao preokretima.

„Ovo će kompletno promeniti njegov život. Igrao je kao šampion – kada sam otišao na 8:4 on nije bio zabrinut već je igrao kao pobednik i došao do trijumfa“, dodao je Englez.

Bingam je postao treći najstariji i 20. različiti prvak sveta, a odavno je oborio rekord kao najstariji debitant u finalu.

„Odgledali smo svako finale u proteklih 25 godina i ovo definitivno može konkurisati za jedno od najboljih. Konstantno smo pravili brejkove i nije bilo mnogo promašenih prilika. Pružili smo veoma dobru zabavu“, zaključio je Marfi.

Bivši prvak sveta iz 1991. godine Džon Parot istakao je da je Bingam jedan od najomiljenijih igrača na Turu.

„Trofej nije mogao da ode u ruke boljeg čoveka. Stjuart je jedan od najpopularnijih igrača na Turu. Ovo je pobeda za njega, ali i novi talas jer je bio na svakom turniru“, naveo je Parot.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bingam: Alen rekao da nemam m**a

Izvor: B92, 05.Maj.2015

Prvak sveta u snukeru Stjuart Bingam izjavio je da još ne može da poveruje kakav je uspeh napravio u Krusibl Teatru...Bingam je u finalu u Šefildu savladao Marfija rezultatom 18:15 u frejmovima i tako ostvario najveći uspeh u karijeri...38-godišnji Englez imao je posebnu zahvalnicu za kolegu Marka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.