Bibliotekama na poklon 500 knjiga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bibliotekama na poklon 500 knjiga

Biblioteke u Srbiji na poklon će dobiti 500 primeraka romana "Naš otac" Ljiljane Habjanović Đurović, najavila je danas izdavačka kuća "Globosino Aleksandrija".

"Ministarstvo kulture nikada nije otkupljivalo moje knjige. Kupovale su ih same biblioteke, jer su ih čitaoci tražili. Međutim, biblioteke su sve siromašnije, a propisan način nabavke knjiga ne daje im mnogo mogućnosti za izbor naslova", navela je Habjanović Đurović.

Tako, dodala je ona, čitaoci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostaju uskraćeni za knjigu koju bi želeli da pročitaju, a nemaju novac da je kupe i zbog njih sam odlučila da svakoj biblioteci u Srbiji poklonim po tri ili četiri primerka romana "Naš otac".

Roman "Naš otac" bio je najprodavanija knjiga na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga.

Od 20. februara biće u prodaji i na kioscima širom Srbije, a od oktobra prošle godine do sada štampan je u tiražu od 45.000 primeraka i preveden je na engleski jezik i u elektronskom formatu objavljen je na Amazonu.

"Naš otac" je potresno svedočanstvo žene koja prvi put posle 43 godine sreće svoga oca - sa njom su njene uspomene, a sa njim je njegova ćerka iz drugog braka.

To je, kako se navodi u saopštenju izdavačke kuća "Globosino Aleksandrija", knjiga o značaju porodice i, istovremeno, upozorenje roditeljima šta nikako ne smeju sa urade svojoj deci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljiljana Habjanović Đurović poklanja pet stotina primeraka knjige Naš otac bibliotekama širom Srbije

Izvor: Story, 10.Feb.2015

Autorka najprodavanijeg romana na prošlogodišnjem Boegradskom sajmu knjiga, rešila je da obraduje čitaoce širom naše zemlje tako što će svakoj biblioteci u Srbiji pokloniti tri do četiri primerka svog poslednjeg romana Naš otac...Ljiljana Habjanović Đurović, foto: Promo..Nakon što je predstavila...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.