Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2021, 12:23

BiH: Tuzla i Borac opet ukrštaju koplja

U sredu u Banjaluci bilo 1:1

Posle jučerašnja tri meča 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine od kojih se izdvaja trijumf Zrinjskog nad Sarajevom (1:0), danas nas očekuje druga polovina ove runde, i to mečevima u Tuzli, Posušju i Bijeljini.

TUZLA SITI – BORAC (19:30)

Duel na Tušnju dočekuje se uz zanimljvu činjenicu: Ova dva rivala odigraće drugi međusobni duel u svega pet dana, što se zaista retko viđa i na evropskim terenima. Razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tome je što je meč koji je igran u sredu u Banjaluci (1:1) bio odloženi duel 3. kola, pa i jedni i drugi poprilično imaju sveže informacije o stanju i formi protivnika.

Kada je reč o Tuzli Siti, početak sezone bio je kao iz snova, ali je onda usledio blagi pad forme, zbog kojeg su pali na drugo mesto tabele. Tome je doprineo i sjajni Zrinjski, pa i dalje Tuzlaci imaju priliku da drže korak za vodećim Plemićima. Bio je tim Husrefa Musemića dobar i u meču u Banjaluci, ali se na kraju morao zadovoljiti jednim bodom.

Rezultat i igra iz drugog poluvremena u prvom meču sa Borcem daju nam veru da možemo da odigramo dobru utakmicu, bolju nego u Banjaluci, da neke stvari koje nisu bile dobre popravimo. Mislim da ekipa sa dosta samopouzdanja ulazi u ovu utakmicu i da može da pobedi. Poštujem ekipu Borca, jer ima kvalitet. Nama se vraćaju trojica igrača koja su imala kartone u prvoj utakmici, što nas dodatno raduje“, istakao je šef stručnog štaba Tuzla Sitija Husref Musemić.

Sa druge strane, Borac je nakon tri vezana trijumfa kojim je napravio skok na tabeli, vezao tri remija, ali i dalje ima lepe šanse da se približi vrhu tabele. U slučaju današnjeg trijumfa došao bi na treće mesto, što bi aktuelnog šampiona moglo da zadovolji, pogotovo nakon katastrofalnog starta sezone.

Imaju u taboru Borca svoju računicu i takvu šansu ne žele da ispuste, ali da će im biti lako protiv današnjeg rivala, sigurno neće, što je i potvrdio trener Banjalučana Miljanović.

Tuzla Siti je ekipa kojoj se ne preti, jer u svojim redovima ima dosta kvalitetnih pojedinaca, a ono što je možda i još važnije, radi se o iskusnom sastavu. Međutim, pokazali smo da možemo da se nosimo sa njima, u pojedinim momentima bili smo i dominantniji. Reč je o dve podjednake ekipe, pa bi nadahnutost pojedinca danas sve mogla da reši. Moramo biti maksimalno skoncentrisani, ako želimo da ostvarimo povoljan rezultat“, istakao je Nemanja Miljanović, koji će moći da računa na iskusnog štopera Marka Jovanovića koji je odradio suspenziju zbog žutih kartona.

POSUŠJE – ŽELJEZNIČAR (13:00)

Današnji program otvoriće duel na Mokrom Docu između Posušja i Željezničara, timova sa dijametralno suprotnim formama. Domaćima bukvalno gori pod nogama, jer su pretposlednji na tabeli sa svega osam bodova, dok za najbližom ekipom u bezbednoj zoni kaskaju čak pet bodova. Dakle, računica je jasna: Tri boda su imperativ. Posušje u ovoj sezoni ima svega jedan trijumf i to nad banjalučkim Borcem početkom avgusta. Od tada, vezalo je pet remija, a u poslednja dva susreta ostao je kratkih rukava. Dakle, forma razočaravajuća, te se Željezničar dočekuje sa velikim pritiskom. Ni dolazak hrvatskog stručnjaka Stipe Balajića na klupu nije mnogo promenio, pa ukoliko stvari uskoro ne krenu na bolje, mogao bi to biti još jedan trenerski odlazak.

Dok Posušje nikako ne može da pronađe svoju formu, Željezničar je čini se uspeo. Tomislav Ivković je dobrano zasukao rukave i uspeo da u prethodna tri kola upiše sedam bodova, od čega trijumf nad Tuzla Sitijem i gostujući remi sa Borcem. Očigledno je da je hrvatski stručnjak uspeo da posloži kockice, pa će mladi tim Željezničara u nastavku sezone sigurno svakome biti tvrd orah. Tako će i danas težiti da nastavi dobru formu, jer je to preduslov i za bolju situaciju u klubu, o čemu se na Grbavici sanja već neko vreme. Željezničar je trenutno na sredini tabele, ali bi ih eventualna tri boda znatno približila trećem mestu, o čemu pre početka zasigurno nisu ni sanjali.

RADNIK – ŠIROKI BRIJEG (13:00)

Ako se još za neku ekipu može reći da joj gori pod nogama, to je bijeljinski Radnik. Tim koji je do sada osvojio svega sedam bodova, te sve više kasni za bezbednom zonom, mora tražiti način za izlazak iz ove situacije. Kao i Posušje i oni su upisali svega jednu pobedu, i to nad Zrinjskim, čemu se sigurno nije nadao ni trener Vlado Jagodić, ali sve osim te utakmice bilo je jako loše za bijeljince.

Ukoliko žele da vrate nadu u opstanak, danas moraju ići na tri boda, jer bi sve osim toga Radnik još dublje uvalilo u živo blato premijerligaškog karavana. Na ruku im ide, što im u goste dolazi Široki Brijeg koji nema prevelikog pritiska i koji igra po sistemu toplo-hladno. Širokobriježani su na sedmom mestu i poprilično su udaljeni i od donjeg, ali i od gornjeg dela tabele, pa nastavak sezone mogu dočekati rasterećeno.

I ovo će, kao i u Posušju, biti meč u kojem će sav pritisak biti na domaćinu, što sigurno može biti dvosekli mač.

PREMIJER LIGA BIH – 14. KOLO

Subota

Rudar Prijedor – Velež  2:2 (1:1)

Leotar – Sloboda  1:1 (0:0)

Zrinjski – Sarajevo  1:0 (1:0)

Nedelja

13.00: (1,80) Posušje (3,30) Sarajevo (4,50)

13.00: (3,50) Radnik Bijeljina (3,00) Široki Brijeg (2,15)

19.30: (2,65) Tuzla Siti (3,05) Borac Banjaluka (2,65)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.