Izvor: MozzartSport.com, 24.Apr.2021, 11:48

BiH: Derbi pod Bijelim Brijegom, Velež cilja vrh

Tri susreta danas u okviru 27. kola Premijer lige

Prethodno kolo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine otkrilo nam je da će finiš prvenstva biti izuzetno zanimljiv. Nepoznanica je ko će biti šampion. Nepoznanica je ko će u Evropu, a još je manje poznato ko će u niži rang takmičenja, pa će tako 27. runda da bude u centru pažnje bosanskohercegovačke sportske javnosti. Subotnji program donosi nam tri duela.

Derbi kola igra se u Mostaru, gde će Zrinjski na Stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pod Bijelim Brijegom da ugosti vodeće Sarajevo (19.00). Duel koji je od velike važnosti i za jedne i za druge, pa sigurno uzbuđenja neće manjkati. Zrinjski je vezao četiri duela bez poraza, tri pobede i jedan remi, što ga je dovelo na treću poziciju sa svega četiri boda zaostatka za večerašnjim protivnikom. Znači da, ukoliko Zrinjski trijumfuje, može da se nada tituli, jer bi taj zaostatak došao na svega minus jedan. Dovoljan podatak da se može zaključiti koliko domaći žele trijumf.

19.00: (2,75) Zrinjski (3,00) Sarajevo (2,60)

Dodatnu dozu optimizma doneo je gostujući trijumf u prošlom kolu nad Olimpikom. Mada, taj prethodni duel nosi i gorak ukus. Najbolji igrač Plemića Nemanja Bilbija, zaradio je treći žuti karton, zbog čega će propustiti duel sa svojim bivšim timom, za kojeg je nastupao od 2013. do 2015. godine. Ove sezone Bilbija igra sjajno. Postigao je 11 golova i upisao pet asistencija pa će trener Zrinjskog Sergej Jakirović imati težak zadatak da nadomesti njegov izostanak.

Sarajevo je uprkos krizi rezultata i dalje na vodećem mestu, ali se ta prednost istopila na svega dva boda u odnosu na drugoplasirani Borac. Bordo tim više nema pravo na kiks. Dva vezana poraza u ligi uzdrmala su klub sa Koševa, pa je ceh platio sportski direktor Emir Hadžić. Na koncu, ta vrsta šok terapije donela je pozitivan ishod jer je Sarajevo u revanš meču Kupa savladalo Tuzla Siti sa 3:1. To može biti dobar pokazatelj da se tim Vinka Marinovića trgnuo iz letargije, a svestan situacije u kojoj se nalazi, moraće to da uradi i večeras.

Ni gosti neće moći da računaju na sve igrače. U timu neće biti suspendovanog štopera Hrvoja Miličevića, dok je nastup brzonogog Matijasa Fanima pod znakom pitanja.

U međusobna dva okršaja ove sezone, u Mostaru je slavilo Sarajevo (3:2), dok se na Koševu radovao Zrinjski (1:0).

15.00: (1,27) Velež (4,80) Krupa (12,0)

Mostar će i u ranijem terminu biti poprište duela koji takođe nosi veliku težinu. Velež dočekuje Krupu. Domaći se, čini se, nisu ni nadali ovakvom raspletu, u kojem će pred sam kraj sezone imati šansu da se domognu titule. Potajno su se nadali izlasku na evropsku scenu što je i dalje realan scenario, ali sigurno je da je borba za titulu bio san.

Ipak, Rođeni su pokazali da ove sezone igraju na visokom nivou, te su vezali 13 utakmica bez poraza. Sve to, dovelo ih je na deobu trećeg mesta sa mostarskim Zrinjskim, uz četiri boda zaostatka za vodećim Sarajevom. S obzirom na činjenicu da Zrinjski i Sarajevo međusobno lome koplja, Velež bi sa novom pobedom došao nadomak samog vrha. Strateg Veleža Feđa Dudić neće moći da računa na dva veznjaka Eda Vehabovića i Dina Hasanovića.

Sa druge strane, fenjeraš Krupa je početkom prolećnog dela sezone možda bila i otpisana, ali rezultati u poslednje vreme doveli su je na svega bod zaostatka za Olimpikom, te dva za "sigurnim" Radnikom. Gosti bi bili prezadovoljni i eventualnim osvajanjem jednog boda, ali imaće težak zadatak. Današnji duel zbog kartona će propustiti defanzivac Marin Galić.

U prvom okršaju ove dve ekipe igranom u Krupi bilo je 1:1.

15.00: (1,95) Sloboda (3,30) Mladost DK (3,80)

U istom terminu, derbi donjeg dela tabele igra se na stadionu Tušanj. Sloboda dočekuje Mladost iz Doboj Kaknja. Ovo je za domaće meč sezone. Svega pet bodova su udaljeni od opasne zone te bi sa eventualna tri iz današnjeg susreta preskočili na tabeli upravo Mladost i za kratko predahnuli u borbi za opstanak. Poslednjih pet duela donela su Slobodi svega tri boda, što je veoma malo, ali se u tuzlanskom timu nadaju da će susret protiv Mladosti biti motiv igračima da dođu do ključnog trijumfa. Mladen Žižović na raspolaganju će imati sve igrače.

Gosti iz Doboj Kaknja su vezali tri dobra rezultata. Osvojili su pet bodova što ih je za kratko odmaklo od opasne zone. Dobra forma može da raduje trenera gostiju Nemanju Miljanovića, koji će biti lišen usluga defanzivca Marka Žulja.

Prethodna dva međusobna ovosezonska duela pobede su upisale domaće ekipe. Na Tušnju (3:0) i u Doboj Kaknju (2:0).

BiH 1 - 27. KOLO

Subota

15.00: (1,95) Sloboda (3,30) Mladost DK (3,80)

15.00: (1,27) Velež (4,80) Krupa (12,0)

19.00: (2,75) Zrinjski (3,00) Sarajevo (2,60)

Nedelja

15.00: (1,72) Tuzla Siti (3,40) Radnik (4,90)

17.00: (1,50) Željezničar (3,80) Olimpik (6,50)

19.00: (1,97) Borac (3,35) Široki Brijeg (3,60)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Sloboda i Velež pobijedili Mladost i Krupu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2021

U okviru 27. kola Premijer lige BiH tuzlanska Sloboda danas je bila bolja od Mladosti, dok je Velež savladao ekipu Krupe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.