Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 23:39

Bez šale, Mark Selbi je svetski šampion!

Četvrta svetska titula za snukeraša iz Lestera

Marka Selbija, novog – starog šampiona planete u snukeru je lako nasmejati, zato i nosi nadimak Šaljivdžija iz Lestera, ali ako ga iznervirate, ujeda poput lisice. Lesterske lisice.

Upravo to se desilo na danas okončanom Svetskom šampionatu u Šefildu, a žrtva 37-godišnjeg asa bio je njegov sunarodnik Šon Marfi, kog je prvak sveta savladao rezultatom 18:15.

Do završne borbe, četvrte >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << krune na Mundijalima u poslednjih sedam godina, predstavnik Engleske je došao više nego ubedljivo, prosečno gubeći svega šest frejmova (partija) po meču, čak je i dvoboj za titulu završio u svoju korist, mada početak nije nagoveštavao takav ishod.

Meč je po Selbija krenuo po Marfijevom zakonu, jer je pobednik jednog od tri najznačajnija turnira u sportu s kuglama i takom izgubio prva dva frejma, treći je već bio sreća(n) za njega, a zadovoljstvo je osetio i u narednom.

Kako sreća obično u životu kratko traje, tako je u nastavu prvog perioda (sesije) pasionirani ljubitelj žena vešto zaveo kugle u rupe, pa je prvi period igre završen Marfijevim vođstvom od dva frejma razlike – 5:3 U nastavku duela, posebno u drugom delu nove sesije, 4. nosilac je pokazao kakav je kad mu neko ’’stane na rep’’.

Do 13. frejma se Marfi, pobednik ovog turnira pre 16 godina, usuđivao da se našali izlazeći kao pobednik u dva, a onda je lija pobesnela, ugrizla protivnika za tak u naredne četiri partije i po završetku prvog poluvremena, koje je odigrano juče, skor je glasio 10:7 u korist Selbija.

U trećoj četvrtini meča gledali smo klackalicu, takmičari su završavali frejmove čas na vrhu, čas na dnu. Prvo je gore otišao Mag, zatim je osvajač trofeja spustio protivnika na tlo, da bi se vicešampion naljutio i, uprkos tome što je još kao dete morao prinudno da prekine redovno školovanje, pronašao matematičku formulu uspeha, međutim, u trenutku kad se približio na dva koraka do izjednačenja, Selbi je promenio parametre, zadržavši pred završni deo meča ozbiljno odstojanje u odnosu na snukeraša iz Harloua – 14:11.

Početna slova poslednjeg poglavlja 53. Svetskog prvenstva u modernoj eri snukera napisao je, kako i dolikuje, Šaljivdžija iz Lestera, čime je došao do 15 dobijenih partija, Marfi je odmah uzvratio upisujući svoj 12, u narednom Selbi kao od šale stiže na dva koraka do konačnog trijumfa i zavesa u teatru Krusibl je lagano spuštana.

Poraženi finalista pokušao je da odloži neodložno, približio se Selbiju na tri frejma zaostatka, ali je na kraju sve podešeno tako da Marfijeve šanse ostanu zaleđene na ’’minus 3’’ i slavlje u Lesterširu je moglo početi, mada cela engleska nacija isto čini, jer su njeni predstavnici osvojili deveti trofej namenjen svetskom prvaku u poslednjih 10 godina.

Nije šala, Selbi je opet najbolji na svetu!

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.