Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

»Bez ideje u napadu«

Košarkaši Igokee doživjeli su 12. poraz u ABA ligi, pošto je u okviru 17. kola od njih bila bolja Krka s 78:67, po četvrtinama 22:14, 27:22, 14:16, 15:15.

"Igosi" igraju promjenljivo ove sezone, a to su pokazali i u Novom Mestu, gdje su odigrali nešto lošije prvo poluvrijeme, koje ih je koštalo poraza od Krke. Domaćina je do pobjede vodio Malkolm Rej Armstad s 19 poena, dok je u redovima prvaka BiH čak pet igrača završilo sa dvocifrenim učinkom. Najbolji je bio Duško Bunić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji je postigao 14 poena.

Željko Lukajić, trener Igokee, čestitao je Krki na pobjedi, a kao jedan od razloga poraza vidi u slabom skoku u odbrani u prvom dijelu susreta.

"Krka je pokazala da posjeduje kvalitet na svim pozicijama. U prvoj polovini susreta smo imali problema sa skokom u odbrani i nismo se branili na pravi način", rekao je Lukajić, koji je zatim nastavio:

"U nastavku meča smo stvorili balans pod košem, ali nam je u pojedinim trenucima meča nedostajalo ideje u napadu. Mogu da budem zadovoljniji jedino pristupom igri u odnosu na prethodni meč. Čeka nas težak period u kojem ćemo analizirati našu igru".

Branko Jorović, krilo Igokee, susret je završio s 11 poena, šest skokova i dvije asistencije. Istakao je da je tim odigrao dva različita poluvremena.

"Prvi dio meča prošao je bez želje, posebno u napadu, dok smo u nastavku igrali mnogo angažovanije. Kada smo se rezultatski približili Krki, napravili smo nekoliko grešaka i to je bilo presudno. Čestitam Krka da pobjedi, ali moramo da analiziramo našu igru i čeka nas još dosta posla u nastavku sezone", izjavio je Jorović.

Aleksandar Džikić, trener Krke, kazao je da je nakon ovog susreta najvažnije da je njegov tim došao do sedme pobjede ove sezone.

"Ne mogu mnogo toga da kažem i najvažnije je da smo pobijedili. Igrali smo fenomenalno u prve dvije četvrtine, ali smo se u nastavku možda malo uplašili pobjede i to se odrazilo na našu igru", rekao je Džikić.

U ovom kolu do vrijedne pobjede došao je Partizan, koji je tako nastavio put ka poziciji koja vodi u plej-of. Beograđani su u prepunom "Pioniru" savladali Olimpiju s 81:74. Najbolji u redovima "crno-bijelih" bio je Milan Mačvan s 21 poenom, dok je kod gostiju bolji od ostalih bio Marko Marinković s 14 poena.

Rezultati 17. kola: Solnok - MZT 73:76, Krka - Igokea 78:67, Partizan - Olimpija 81:74. Juče: Metalac - Cedevita, Mega Leks - Crvena zvezda. Sutra: Zadar - Cibona (20.30). Budućnost - Levski nije odigrano.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.