Izvor: RTS, 06.Feb.2023, 07:27

Bez Jokića Denver deklasiran od Minesote

Košarkaši Minesote ubedljivo su nadigrali Denver sa 128:98 na svom terenu u sinoćnoj utakmici NBA lige. U sastavu gostiju nije bilo vođe tima Nikole Jokića što se drastično odrazilo na igru i rezultat.
Trener Denvera Majkl Meloun je odlučio da na teren izvede praktično drugu postavu Denvera a da standardnu ekipu odmori zbog preopterećenosti čestim mečevima.

Njegov tim je praktično u sinoćni duel ušao kao autsajder jer uz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dvostrukog MVP-a Nikolu Jokića iz sastava su izostali Džamal Mari, Kentavijus Koldvel Poup i Eron Gordon, a samo je nosilac igre u novoj postavi bio Majkl Porter Junior.
Posle meča Majkl Meloun je izjavio da je razlog za takvu odlunu prenatrpan raspored utakmica, a pre svega njegova želja da odmori i zaštiti svoje najbolje igrače koji imaju različite probleme.
"Ovakav raspored nije normalan. Štaviše, smešan je. Takav niz utakmica ne vodi ka dobrim stvarima i recept je za propast", rekao je trener koji će voditi i jedan od timova na Ol star utakmici.
Utakmica sa Minesotom igrana je samo 22 sata posle trijumfa nad Atlantom, u kojem je Jokić postigao stoti tripl-dabl i izbio na čelo liste najboljih asistenata kompletne lige u ovoj sezonim a Meloun je smatrao da je premalo vremena za potpuni odmor, pogotovo jer je ekipu čekao let iz Kolorada za Mineapolis, i nije želeo ništa da rizikuje.
Ulogu vođe ekipe uspešno je preuzeo Majkl Porter Junior i bio najefikasniji igrač meča sa 23 poena uz 3 skoka i jednu asistenciju ali je to bilo nedovoljno da Denver pruži ozbiljniji otpor Minesoti.
Entoni Edvards bio je najbolji kod domaćina sa 20 postignutih poena, a odlično su ga pratili Kristijan Braun koji je susret završio sa 19 poena i pet skokova i Brus Braun Junior sa 16 poena i sedam asistencija.
Domaćini su od samog starta preuzeli inicijativu i došli do dvocifrene prednosti koju si potom samo uvećavali do samog kraja a Denvernije uspevao ni da nagovesti ozbiljniji otpor.
Uprkos ovom porazu tim Nikole Jokića je zadržao prvo mesto na tabeli a već na sledećem meču na svom terenu, koji igraju u noći između utorka i srede od tri časa ujutru po srednjoevropskom vremenu, biće u prilici da se revanširaju Minesoti.
Košarkaši Toronta pobedili su u gostima Memfis sa 106:103, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Paskal Sijakam sa 19 poena, dok je Kris Buše zabeležio dabl-dabl učinak sa 17 poena i 10 skokova.
Tim Memfisa je bio znatno oslabljen jer Dža Morant nije ulazio u igru zbog povrede ručnog zgloba, a u efikasnosti ih je predvodio Dezmond Bejn sa 26 postignutih poena.
Memfis je drugi na tabeli Zapadne konferencije NBA lige sa učinkom 32:21, a Toronto je na 11. mestu Istočne konferencije sa 25 pobeda i 30 poraza.
Na svom terenu siguran je bio tim Njujorka i nadigrao Filadelfiju sa 108:97, a predvodio ih je Džulijus Rendl sa 24 poena, dok je Džejlen Branson ubacio 21 poen.
Gostujućem timu nije od velike pomoći da izbegne poraz bila ni nova odlična igra Džoela Embida koji je meč završio sa novim dvostrukim dvocifrenim učinkom od 31 poena i 14 skokova. 
Utakmice NBA lige:
Šarlot - Orlando 113:119
Indijana - Klivlend 103:122
Memfis - Toronto 103:106
Njujork - Filadelfija 108:97
Minesota - Denver 128:98
Nju Orleans - Sakramento 136:104
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.