Bešiktaš slavio u derbiju grupe H

Izvor: KGsport.info, 13.Nov.2013, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bešiktaš slavio u derbiju grupe H

U fenomenalnoj atmosferi hale „Jezero“, košarkaši Radničkog poraženi od odličnog Bešiktaša, koji je ovom pobedom ostao usamljen na poziciji jedan grupe „H“ Evrokupa. 
U utakmici koja je po svemu potsećala na evroligašku, kvalitetniji i skuplji turski tim ipak kući odlazi visoko podignute glave i sa bodovima koji ga šalju na prvo mesto u grupi H. Bešiktaš je fizički izuzetno snažna ekipa, posebno na centarskim pozicijama, što Radničkom sa ovim fondom igrača nikako ne odgovara. 
Turski tim je  pokazao odličnu igru u odbrani,  gde se posebno čvrsto igralo protiv glavnih uzdanica Radničkog, Marinovića i Jarua, na kojima su se smenjivali „čuvari“, tokom cele utakmice, a naručito na plejmejkeru Radničkog.
Radnički je u utakmicu ušao dobro, nošen fenomenalnim navijačima i sa puno energije, ali nije mogao rano da stekne osetniju rezultatsku prednost, kao što se to ove sezone najčešće dešava na parketu „Jezera“,  jer je sa druge strane ipak bio jako kvalitetan tim. Buckman i Ajverson su namučili Jarua ispod koša dok su se turski bekovi smenjivali na Marinoviću, te je domaćinu bilo vrlo teško da napravi pozitivan rezultat.
Sa ukupno 30 postignutih poena iz reketa u prvom poluvremenu, Turci su imali osam poena viška, i mirnije ušli u nastavak meča. Na početku treće deonice, Balmazović ulazi kao neverovatno osveženje, pogađa trojku u prvom kontaktu sa loptom i Radnički uz sjajnu podršku sa tribina sustiže prednost. Međutim, Amerikanac Kris Lofton vezuje tri trojke i vodi svoj tim na dvocifreni plus.
Radnički više nije imao šta da izgubi, te je krenuo u poslednjoj deonici na sve ili ništa. Za samo tri minuta u poslednjoj četvrtini, domaćin predvođen Dušanom Mlađanom pravi seriju 10:0 i ulazi u rezultatski egal. 58:61
Međutim, iskusni turski tim je dobrim skokom u napadu i sigurnom realizacijom penala u poslednjoj deonici uspeo da zadrži minimalnu prednost, a u poslednjem minutu je i značajno uveća, nakon par grešaka domaćih.
Udarni dvojac domaćih nije mogao bolje, odlično skautiran, te je Jaru zabeležio 6 poena i osam skokova, a Marinović 10 poena uz pet skokova. Najefikasniji kod domaćih je bio Mlađan sa 17 poena (4 trojke).
U redovima turske ekipe, najbolji je bio solidni Amerikanac Bredli Bakmen sa 19 poena i pet skokova. Društvo pod košem mu je pravio Kolton Ajverson sa 13 poena i 12 skokova, a „spolja“ im je pomogao Lofton sa 14 postignutih koševa.
Radnički – Bešiktaš 70:77 (21:24, 13:18, 14:19, 22:16)
Hala: Jezero.
Gledalaca: 3500.
Sudije: Emilio Perez (ESP), Roberto Chiari (ITA), Seffi Shemmesh(ISR).
RADNIČKI: Sili 12 (2/4 za tri), Janković, Lešić 6 (5 sk), Jović 5, Stevanović, Mlađan 17 (4/7 za tri), Kalinić 11, Jaru 6 (8 sk), Dimić, Balmazović 3, Jevtović, Marinović 10 (5 sk, 4 as).
BEŠIKTAŠ: Jagmur 7, Ozmizrak, Lofton 14, Broekhof 12 (4 sk), Ružić, Perkins 6 (5 sk, 6 as), Bakmen 19 (5 sk), Sanli, Sirin, Ajverson 13 (12 sk), Topaloglu 6.
Radničkom sledi teško gostovanje zagrebačkoj Cedeviti, pa sledi duel protiv Panioniosa, a nakon toga u Kragujevac stiže ekipa Partizana mts. 
Foto Dusko Đorđević

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.