Berhalter: Teško je podneti poraz

Izvor: B92, 03.Dec.2022, 21:00

Berhalter: Teško je podneti poraz

Reprezentacija SAD je završila takmičenje na Mundijalu u Kataru.

Amerikanci su u prvom meču osmine finala poraženi od Holandije sa 3:1 (2:0).

Selektor SAD Greg Berhalter nije bio zadovoljan rezultatom, ali je rekao da nema šta da zameri svojim izabranicima.

"Teško je podneti ovaj poraz. Ovo je tako dobra grupa igrača, nažalost, nismo uspeli da ostvarimo plan. Nije da se nismo trudili. Momci su dali sve od sebe u ovoj utakmici, nažalost, izgubili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo je", kaže Berhalter.

Dodao je da je ovaj tim pažljivo stvaran.

"Ponosan sam na igrače. Kada pomislim kako se ovaj tim pravio u poslednje tri i po godine, zaista je lepo videti ih na delu. Ne viđa se često takvo zajedništvo u ekipi, među igračima, kao i sa svima u stručnom štabu. Zato osećam gorčinu zbog današnjeg rezultata".

Smatra da će se tim SAD ubuduće razvijati na pravi način.

"Napravili smo napredak. Kada ljudi vide naš tim, vide ekipu sa jasnim identitetom. Vide igrače koji se bore jedan za drugoga, vide talenat na terenu. Iskoračili smo unapred, ali smo ove večeri ostali bez nagrade za to", zaključio je selektor SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.