Izvor: MozzartSport.com, 07.Jul.2021, 21:28

Beretini ide na Hurkača, Kanađanin srušen posle tri sata borbe

Feliks Ože Alijasim savladan u četiri seta - 6:3, 5:7, 7:5, 6:3

Italijanski teniser Mateo Beretini opravdao je ulogu favorita u četvrtfinalu Vimbldona, iako mu nije bilo nimalo lako protiv odličnog Feliksa Ožea Alijasima. Otpor Kanađanina slomljen je posle nešto više od tri sata borbe, u četiri seta, rezultatom - 6:3, 5:7, 7:5, 6:3.

Italijan je bio sigurniji u ključnim momentima, a pre svega u trećem setu, kada je na rezultatu 6:5 oduzeo brejk >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mladom protivniku i definitivno mu slomio samopouzdanje.

Ože Alijasim je slično osvojio drugi set, kada je pri rezultatu 5:5 napravio brejk, a onda u narednom poenu iskoristio prvu set loptu.

Međutim, posle gubitka trećeg seta ostao je bez snage i koncentracije. Iskusniji Italijan je odmah napravio brejk, ekspresno poveo sa 3:0, a onda mu nije bilo previše teško da održi taj ritam i stigne do zaslužene pobede.

Beretini će u polufinalu na megdan senzaciji ovog turnira, Hubertu Hurkaču, koji je danas na sjajan način eliminisao Rodžera Federera. Dvojica tenisera su se do sada sastajala dva puta, a rezultat u pobedama je 1:1. Ipak, međusobnog obračuna nije bilo još od marta 2019. godine i mastersa u Majamiju, kada je Hurkač slavio sa 2:0.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.