Beogradski pobednik  žal zbog malog broja Srba

Izvor: B92, 22.Apr.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski pobednik " žal zbog malog broja Srba

Jedan od najstarijih evropskih bokserskih turnira, 'Beogradski pobednik', održava se ovog vikenda i okupiće veliki broj odličnih boksera iz 14 zemalja.

U zemunskom “Pinkiju” biće viđena tri dana odličnog boksa. Najbolji amateri sa tri kontinenta takmiče se na turniru koji je već pola veka jedan od važnih u kalendaru Međunarodne bokserske federacije.

Dobili smo priliku da nastavimo jedan ozbiljno jak tradicionalni turnir, jedan od najstarijih u Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 54. po redu. Tom prilikom su turnir i naš grad svojom posetom udostojili neki od najboljih boksera sveta, posebno ako uzmemo u obzir da je olimpijska godina i da svi oni proveravaju formu za Rio. Imamo preko 100 boksera iz 14 medalja, došle su kompletne reprezentacije Brazila, Nemačke, Italije, Sejšela, Grčke i mnogih drugih zemalja”, rekao je Ivan Ribać ispred organizatora.

Ribać, trostruki osvajač statue Pobednika, ove godine predsednik žirija, žali što nema više dobrih boksera iz Srbije.

Malo veći broj naših takmičara nije našao za shodno da učestvuje na našim turnirima, što je za svaku osudu, trebalo je da izađemo sa reprezentacijom. Međutim, naša reprezentacija je podmlađena, nije na zadovoljavajućem trenažnom nivou”, naglasio je Ribać.

Reprezentacija Srbije nastupila je sa ukupno 15 takmičara u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji. Borbe su počele u petak, polufinala su na programu u subotu od 16 časova, a veliko finale, takođe u zemunskoj dvorani “Pinki”, zakazano je za nedelju od 18 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.