Beograd konačno domaćin Fibinog turnira u basketu

Izvor: RTS, 12.Maj.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd konačno domaćin Fibinog turnira u basketu

Veliki basket spektakl, Fibin 3x3 čelendžer, održaće se 13. i 14. jula u Beogradu uz učešće 16 najbolje rangiranih svetskih ekipa za nagradni fond od 40.000 dolara.
Direktor turnira Nikola Koprivica, nekadašnji košarkaš i svojevremeno član svih mlađih reprezentativnih selekcija, najavljuje da će ovaj turnir biti ne samo vrhunski sportski događaj, već i fantastična zabava za sve posetioce koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će moći da uživaju u zanimljivom pratećem programu.

"Srbija je velesila u basketu 3x3 i u prilog tome govore rezultati naših basketaša koji su osvojili sve što se moglo osvojiti. Takođe, čak tri naša tima nalaze se među 10 najboljih svetskih ekipa. Međutim, i pored svega toga Srbija nije domaćin nijednog značajnijeg turnira. To smo želeli da promenimo", rekao je Koprivica.
On je dodao da je turnir posledica želje da se srpski basketaši nagrade za sve uspehe i igraju pred domaćom publikom.
"Želja nam je bila da na neki način nagradimo naše basketaše za sve uspehe u prethodnom periodu, da budu u prilici da igraju pred domaćom publikom, ali i da popularizujemo basket 3x3 koji je jedan od najbrže rastućih sportova na svetu i koji će imati i svoju premijeru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine".
Prema njegovim rečima, na platou na severnoj strani Beogradske arene na 2200 kvdaratnih metara polovinom jula biće prava basketaška oaza:
"Biće postavljena dva terena, glavni sa montažnim tribinama kapaciteta hiljadu mesta i pomoćni teren. Planirana je fan zona gde će biti organizovano pregršt igrica za posetioce koji će imati priliku da pokažu svoje basketaške veštine, kao i štandovi sponzora sa raznim aktivacijama koji će pripremiti brojne poklone. Cilj nam je da napravimo mali sajam sporta, gde ćemo omogućiti zanimljiva dešavanja za decu ali i njihove roditelje od prepodnevnih sati do kasno uveče", kaže Koprivica.
Ulaz će biti besplatan jer je želja organizatora da što više ljudi uživo vidi najbolje svetske basketaše.
"Veliku zahvalnost dugujemo Gradu Beogradu, gradskom sekretarijatu za sport i omladinu, Beogradskoj areni i Košarkaškom savezu Srbije. Izašli su nam u susret i ogromna su nam podrška u organizaciji ovako velikog događaja koji ranije nije organizovan kod nas", poručio je Koprivica.
Beogradski Fiba 3x3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu, a tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.