Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2021, 00:06

Benzema je sadašnji, Vinisijus budući Realov kralj (VIDEO)

Napadač Madriđana od nedelje veče najbolji francuski golgeter u klupskom fudbalu, Brazilac se majstorskim potezom postarao za pobedu nad Seviljom – 2:1

Neko je davno rekao da o ukusima ne bi trebalo raspravljati. Isto tako i o brojevima. A oni ne lažu: nikad nijedan Franzuz nije davao golove kao Karim Benzema! Može da se debatuje ko je najbolji fudbaler u istoriji te države (Rajmon Kopa, Žist Fonten, Mišel Platini, Zinedin Zidan), može da se govori kako je nezahvalno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << porediti epohe, dosta toga može, samo ne može da se ospori ono što je uradio centarfor Reala.

Od nedelje veče najbolji francuski strelac u istoriji! U derbiju 15. kola La Lige protiv Sevilje (2:1) njegov hitac je sprečio poraz Madriđana, ali mu je na ličnom planu pomogao da prestigne Tijerija Anrija na listi igrača koji su najviše pogađali mrežu rivala u klupskom fudbalu. Anri 360, a Benzema na prestolu – 361!

Bista u Parizu (ili) njegovom Lionu predstavljala bi savršen poklon francuskog naroda vremešnom centarforu. Da pokaže koliko ga ceni. Ima razloga: 66 pogodaka za Lion i još 295 za Real.

Kralj!

GOOAAAAALLL by Real Madrid

RMA 1-1 SEV

What a shot my Eder Militao leading to benzema goaall #HalaMadrid #realmadrid pic.twitter.com/xdzEY9y6Bk

Sadašnji! Budući je Vinisijus Žunior. Brazilac je definitivno eksplodirao ove sezone, daje golove u prvenstvu i u Ligi šampiona, a poslednji je pravo malo remek delo. Tri minuta pre kraja, posle dubinskog pasa zemljaka Edera Militaa, namestio je telo i na spektakularan način savladao golmana Bona. Dovoljno da Real zadrži na čelu tabele – sad je pet bodova ispred Andalužana, a po četiri u odnosu na Atletiko i Sosijedad - a sebi obezbedi ovacije sa tribina „Santjago Bernabeu“:

„Vini, Vini, Vini“.

Booooooommmmm💥💥 from vini

And told you guys a bringing in camavinga and fade did make a great difference in the game but this goal by vini is just something else

2-1 for Real Madrid

Follow for more 🤍#halamadrid #RealMadridSevillaFC #realmadrid pic.twitter.com/4bnu2n2V5W

Sve kao posledica 11. pogotka u sezoni u svim takmičenjima. Benzema ih ima 16 i već ima status legende. Povoljna okolnost po ekipu Krala Ančelotija je što ima i Tiba Kurtou, spretnog da u nadoknadi vremena ukroti udarac Tomasa Dilejnija i domaćinu sačuva prednost iako na startu utakmice nije tako delovalo, pošto je tim Đulena Lopetegija krenuo otresitije, Argentinac Markus Akunja centrirao iz kornera, odbrana Reala izgledala kao da je rano otišla na počinak, za inicijalno vođstvo pogodio Rafa Mir, ali su u skladu njegovog prezimrena Karim Benzema i Vinisijus Žunior Madriđanima doneli – mir.

PRIMERA – 15. KOLO

Petak

Bilbao – Granada 2:2 (1:2)

/Garsija 10, Maksimijano ag 76 – Maćis 25, Molina 34/

Subota

Alaves - Selta 1:2 (1:1)

/Hoselu 21 - Mina 11, Aspas 70/

Valensija - Rajo Valjekano 1:1

/Soler 19 penal, Palazon 64/

Majorka – Hetafe 0:0

Viljareal – Barselona 1:3 (0:0)

/Čukvueze 76 – De Jong 48, Depaj 88, Kutinjo 90+4 penal/

Nedelja

Betis - Levante 3:1 (0:1)

/Huanmi 53, 64, 78 - Mustafi 7/

Espanjol - Sosijedad 1:0 (0:0)

/Erera 77/

Kadiz – Atletiko Madrid 1:4 (0:0)

/Oblak ag 86 - Lemar 56, Grizman 70, Koreja 76, Kunja 87/

Real Madrid – Sevilja 2:1 (1:1)

/Benzema 32, Vinisijus Žunior 87 – Mir 12/

Ponedelak

21.00: (1,87) Osasuna (3,45) Elče (4,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.