Benitez preuzeo Real u suzama: Vratio sam se kući

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benitez preuzeo Real u suzama: Vratio sam se kući

Novi trener Reala Rafael Benitez nije mogao da sakrije emocije zbog povratka u klub u kojem je pre više od 20 godina počeo karijeru.

"Bila je ovo jedinstvena prilika. Ovo je težak trenutak za mene, jer ne mogu da opišem emocije. Uzbudjen sam zbog povrtaka kući. Želim da osvajam trofeje, da tim igra dobro i zahvalan sam na poverenju koje mi je dato", rekao je Benitez prilikom predstavljanja na Santjago Bernabeu.

On je sa Realom potpisao trogodišnji ugovor, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klupi će zameniti Italijana Karla Anćelotija.

"Već godinama sam u fudbalu, radio sam i sa i bez sportskog direktora. Trener uvek ima mišljenje, a onda pogleda ka urpavi, jer klub kao klub ima neke svoje ideje. Na meni je da radim sa ekipom i izvučem najviše iz igrača kojima raspolažem. Ako neko pojačanje dođe, super!", rekao je Benitez i dodao:

"Ovo je najbolja ekipa sa kojom sam ikad aradio. Toliko je kvalitetnih igrača u njoj. Što se mene tiče, kako ja radim, biće tu 80% treninga sa loptom, 20% bez, uz nastojanje da imamo veći posed lopte od rivala. Mislim da sam zbog toga kako razmišljam i kako radim - i osvojio trofeje, u krajnjem slučaju, zato sam i došaoovde. Čovek treba da se privikne na različite igrače, ali ono od čega ne sme da odustane je napadački stil fudbala", istakao je novi Realov strateg.

Benitez je pre "kraljevskog kluba", u kome je igrao a potom i trenirao "B" ekipu, vodio Napoli, Čelsi, Inter, Liverpul, Valensiju, Tenerife, Ekstramaduru, Osasunu i Valjadolid.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Benitez u suzama: Vratio sam se kući

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2015

MADRID - Novi trener Reala Rafael Benitez nije mogao da sakrije emocije zbog povratka u klub u kojem je prije više od 20 godina počeo karijeru..."Bila je ovo jedinstvena prilika. Ovo je težak trenutak za mene, jer ne mogu da opišem emocije. Uzbuđen sam zbog povrtaka kući. Želim da osvajam trofeje,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.