Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 00:55

Benfika demolirala Leh, Rendžers dva puta gubio pa overio proleće u Evropi

Portugalski i škotski klub obezbedili mesto u šesnaestini finala

Benfika i Rendžers, pobedama nad Lehom i Standardom, kolo pre kraja grupne faze, osigurali su mesto u šesnaestini finala Lige Evrope.

Portugalski i škotski predstavnik dočekali su duele sa jasnom računicom - svaki ishod osim poraza dovoljan je za proleće u Evropi, a zavisno od rezultata druge utakmice čak i minimalni poraz predstavljao je prihvatljiv epilog. Ipak, kalkulacije nisu bile opcija za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Horhea Žezusa i Stivena Džerarda.

Benfika je na Lužu bez milosti pregazila Leh (4:0), a pobedu Orlova potpisao je raspoloženi kapiten Pici.

Inspirisani fudbalski arhitekta u 36. minutu je idealno izvedenim udarcem iz ugla sa golom spojio Jana Fertongena koji je glavom prosledio loptu u mrežu.

Pogodak iskusnog belgijskog defanzivca bio je i jedini u prvom poluvremenu, a Pici je novu asistenciju upisao u 57. minutu kad je posle duplog pasa sa njim Nunjez izbacio celu odbranu poljskog tima i udvostručio prednost.

Odlično veče, Pici je ukrasio golom već u narednom minutu. Dobio je loptu na desnom boku, ustremio se ka sredini, a onda neodbranjivo pogodio malu mrežu.

Tačku na dominantno veče tima iz Lisabona prelepim golom stavio je Vajgl bombom sa oko 20 metara, pa je posle pobede 4:2 u Poznanju, Benfika i na svom terenu savladala poljski klub.

Srpski sudija Srđan Jovanović koji je delio pravdu u Portugaliji, nije imao previše posla, a za 90 minuta pokazao je dva žuta kartona, oba gostujućim fudbalerima.

Znatno više neizvesnosti viđeno je u Škotskoj gde je Rendžers dva puta stizao gol zaostatka protiv Standarda i na kraju preokretom stigao do bodova vrednih evropskog proleća (3:2).

Rafal u Glazgovu počeo je Lestijen koji je oštar centaršut Kopa sa levog krila prosledio u mrežu u 6. minutu, a na odgovor domaćina čekalo se do 39. minuta. Korner Barišića u gol je pretočio Goldson koji je nadvisio čuvare i glavom poslao loptu u mrežu.

Izjednačenje Škota nije poremetilo igrače Standarda koji su samo dva minuta kasnije ponovo stekli prednost. Gol za belgijski tim postigao je Kop, prosledivši sa druge stative centaršut Faija iza leđa Mekgregora.

Ipak, da rivali odu izjednačeni na odmor pobrinuo se Tavernije koji je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena sa bele tačke drugi put neutralisao vođstvo gostiju.

Potpuni preokret režirao je Arfild u 63. minutu iz prve prosledivši povratnu loptu sa levog boka u gol.

Do kraja utakmice Rendžers je mogao da preko Tavernijea i Barišića razreši sve dileme po pitanju ishoda meča, ali je golman Standarda Bodar iz oba duela izašao kao pobednik.

Nakon što je švedski sudija Pandžić ostao nem na zahteve gostiju da start jednog od defanzivaca Rendžersa kazni penalom bilo je jasno da će tim iz Glazgova, posle pobede u Liježu (2:0) i drugi put slaviti protiv Standarda.

LIGA EVROPE, grupa D

Benfika - Leh 4:0 (1:0)

/Fertongen 36, Nunjez 57, Pici 58, Vajgl 89/

Rendžers - Standard 3:2 (2:2)

/Goldson 39, Tavernije 45+1, Arfild 63 - Lestijen 6, Kop 41/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.