Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2020, 11:42

Ben Jederu prija Lion, Lil bi da povrati čelo tabele

Derbiji na Grupama stadionu i Alijanc Rivijeri

Gledajući tabelu i gol razliku, poprilično su izjednačeni, ali ni Lion ni Monako se posle sedam kola ne nalaze tamo gde bi želeli. Remi u poslednjoj utakmici osme runde Lige 1 koja je na programu večeras od 21.00 ne bi zadovoljio ni Dečake, ni Kneževe, a poraz bi dodatno produbio problematičnu situaciju.

U Lionu se s osmehom na licu sećaju poslednjeg okršaja sa Monakom kada je na stadionu Luj II bilo 3:0 za goste, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a lepe uspomene nose i na prethodna dva međusobna duela na Grupama stadionu, pošto su pobeđivali 3:0, odnosno 3:2. Takođe, pozitivna iščekivanja utabana su pobedom 3:2 na gostovanju Strazburu, a raduje detalj da će Rudi Garsija u derbiju osme runde moći da računa na sve fudbalere izuzev defanzivca Džejsona Denajera kojeg muči povreda kolena. Dakle, Bruno Gimaraes se vraća u tim i zajedno sa Usemom Auarom i Lukasom Paketom trebalo bi da kompletira trio na sredini terena.

Nadamo se da ćemo konačno započeti pobednički niz. Želimo da trijumfujemo protiv Monaka, odlične ekipe koja poseduje mnogo napadačkih kvaliteta. Poput nas i oni još taže pravu formu i ritam. Imaju i trenera koji je vodio neke velike klubove. Ovo je izuzetno važna utakmica protiv direktnog rivala“, rekao je Paketa.

Doduše, zabrinjava činjenica da je Lion u prošlom kolu jednom od najlošijih timova Lige 1 dopustio čak 11 udaraca u okvir gola, pa ne bi bilo iznenađujuće da se mreža domaćina zatrese jer ipak će je napadati Visam Ben Jeder (četiri gola u poslednje četiri utakmice) i Kevin Foland. Nemac se još privikava na novu sredinu, na kontu ima dve asistenicje i pokazao je da može da sarađuje sa Ben Jederom koji voli da igra protiv Dečaka - na 11 utakmica dao im je šest golova. Šansu sa klupe čekaće Stevan Jovetić, koji je ove sezone isključivo dobijao priliku u drugim poluvremenima jer još uvek nije na zadovoljavajućem nivou po pitanju kondicije i forme (144 minuta na terenu, bez gola).

Ekipa Nika Kovača se poprilično muči na startu sezone, a nijedna od tri prvenstvene pobede nije ostvarena sa više od jednog gola razlike. Sa druge strane, Lion je tim sa najviše nerešenih ishoda u novoj sezoni, čak četiri iz sedam utakmica. Ipak, remi u međusobnim duelima ovih rivala nije viđen već pet godina, odnosno na devet uzastopnih duela. U tom periodu dečaci su pobeđivali šest puta, a Monako svega tri.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Možda i podjednaku pažnju privlači duel manje zvučnih, ali znatno bolje plasiranih Nice i Lila koji se od 17.00 sastaju na Azurnoj obali. Koliko je Lil dobro otvorio sezonu govori podatak da sa 17 bodova iz sedam utakmica proživljava najbolji start još od sezone 1952/53, odnosno da je prvi put od 2014. godine uspeo da se domogne prvog mesta na tabeli. Doge su vezale tri pobede sa devet postignutih i bez primljenog gola i nadaju se da će novim trijumfom ponovo preuzeti lidersku poziciju koju im je Pari sen Žermen oteo sinoćnom pobedom protiv Dižona.

U Lilu i dalje čekaju na prvi pogodak letošnjeg najskupljeg pojačanja u istoriji kluba Džonatana Dejvida (522. minuta bez gola u Ligi 1), ali dok kanadski tinejdžer ne bude proradio, ostatak ekipe lepo raspoređuje golove. Prednjače Burak Jilmaz i Džonatan Bamba sa po tri. Novom inspirisanom partijom pomogli bi Lilu da produži seriju nepobedivosti koja traje već deset utakmica (osam pobeda, dva remija), odnosno da prolongiraju niz ligaških utakmica u kojima je klub sa severa zemlje postigao bar po gol (14).

Lil je pre tri dana pregazio Spartu u Ligi Evrope (1:4), dok je Nica bila samlevena od strane Leverkuzena na Baj Areni (6:2). Orlovi su izašli kao pobednici iz prethodna dva prvenstvena duela, a padali su Nant i Sent Etjen. Lilu su dozvolili da ih pobedi samo jednom u poslednji 15 međusobnih duela i sada se nadaju da mogu da budu prvi tim ove sezone koji će naneti poraz Dogama.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Uvertira za dva derbija biće četiri utakmice koje su na programu od 15.00. U okršaju Monpeljea i Remsa, srpski reprezentativni golman Predrag Rajković će pokušati da pomogne svom timu da dođe do premijernog trijumfa u sezoni, dok u redovima Monpeljea zbog povrede gotovo izvesno neće biti Mihajla Ristića. Stefan Mitrović predvodiće odbranu Strazbura protiv Bresta i neće imati lak zadatak jer je u poslednjem međusobnom duelu ovih timova Pirati slavili 5:0. Snage će još odmeriti Bordo i Nim, odnosno Mec i Sent Etjen.

FRANCUSKA 1 – 8. KOLO

Petak

Ren - Anže 1:2 (1:1)

/Unu 18 – Bufal 27, Fulgini 57/

Subota

Lorijan - Marsej 0:1 (0:0)

/Balerdi 54/

PSŽ - Dižon 4:0 (2:0)

/Ken 3, 23, Mpabe 82, 88/

Nedelja

Lans - Nant (odložen meč)

15.00: (2,00) Bordo (3,40) Nim (3,90)

15.00: (2,40) Brest (3,35) Strazbur (2,95)

15.00: (2,50) Mec (3,10) Sent Etjen (3,00)

15.00: (2,10) Monpelje (3,20) Rems (3,80)

17.00: (3,15) Nica (3,20) Lil (2,35)

21.00: (1,75) Lion (3,60) Monako (4,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.