Ben Džonson se vraća na mesto zločina

Izvor: Press, 02.Sep.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ben Džonson se vraća na "mesto zločina"

Ovoga puta, 51. godišnji Džonson ne dolazi u Seul da bi trčao, već da bi promovisao borbu protiv dopinga.
Džonson je septembra 1988. godine oborio u finalu trke na 100 metara svetski rekord rezultatom 9,79 sekundi, da bi mu tri dana kasnije bilo oduzeto zlato zbog pozitivnog nalaza na stanozolol, zabranjeni anabolicki steroid.
"Biću u Seulu na 25. godišnjicu mog najvećeg i istovremeno najgoreg trenutka u životu. Sada sam u misiji promena", rekao je Džonson.
On je naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da stavovi sportista prema dopingu moraju da se promene.
"Sport mora da se promeni, pre nego što bude suviše kasno", rekao je Džonson.
Atletika je u poslednje vreme bila uzdrmana serjom pozitivnih doping nalaza vrhunskih sprintera, kao što su Tajson Gej, Asafa Pauel i Veronika Kempbel Braun.
Međunarodna atletska federacija (IAAF) saopštila je proslog meseca da će počev od 2015. biti ponovo uvedene četvorogodišnje kazne za prekršioce antidoping pravila.
"Bio sam prevarant i samo sebe mogu da krivim zbog toga. Unosio sam u sebe hemikalije, ne znajući kakve sve posledice mogu da proisteknu iz toga. Uništio sam sebi karijeru, reputaciju i život", rekao je Džonson.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.