Belingem najskuplji fudbaler na svetu

Izvor: B92, 06.Jan.2024, 00:41

Belingem najskuplji fudbaler na svetu

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je listu 100 najskupljih fudbalera koju predvodi Englez Džud Belingem.

Procenjena vrednost 20-godišnjeg engleskog reprezentativca i člana Real Madrida je 267,5 miliona evra.

Njegov bivši saigrač iz Borusije Dortmund, a sadašnja zvezda Mančester sitija Norvežanin Erling Haland je drugi sa procenjenom vrednošću transfera od 251,2 miliona evra, dok je treći igrač Real Madrida Brazilac Vinisijus Žunior koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vredi 250,3 miliona evra.

Na četvrtom mestu je još jedan igrač Real Madrida Brazilac Rodrigo (247,9), a u Top 5 je i mladi napadač engleske reprezentacije i Arsenala Bukajo Saka (223).

Zanimljivo, napadača PSŽ-a i francuske reprezentacije Kilijana Mbapea nema među 20 najskupljih igrača na svetu, s obzirom na to da mu ugovor ističe za šest meseci, Mbape je procenjen na 106,2 miliona evra i drži 27. mesto.

U poređenju sa procenama objavljenim prošlog juna, broj igrača čija je vrednost transfera veća od 100 miliona evra gotovo se udvostručio, sa 20 na 39. Vrednost stotog igrača sa najvećom procenjenom vrednošću sada iznosi 71,3 miliona evra u poređenju sa 53,4 miliona evra u junu 2023.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.