Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2020, 09:39

Belingem izabrao Dortmund za 400 puta veću platu

Mančester poražen...

Borusija iz Dortmunda ostvarila je veliku pobedu u okršaju sa Mančester Junajtedom van terena! U pitanju je bitka na tržištu za jednog od najtalentovanijih mladih vezista u Evropi - Džuda Belingema (16). Kako javlja jedan od najbolje informisanih ljudi u Nemačkoj - Kristijan Falk, a potvrđuje više relevantnih izvora u Engleskoj, prvotimac Birmingema odlučio se ipak za transfer u Borusiju i nije teško zaključiti zbog čega je doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << takvu odluku.

Poslednji primeri Džejdona Sanča i Erlinga Halinda pokazuju da je Vestfalen idealno mesto za razvoj mladih fudbalera, a Englezi se generalno sve češće odlučuju za transfere u Bundesligu gde imaju mnogo veću minutažu nego u Premijer ligi. Samim tim priliku da iskažu svoj talenat, nabilduju cenu i onda se vrate na Ostrvo kao velike zvezde.

Sve do pre nekoliko nedelja Mančester Junajted bio je u prednosti kada je u pitanju lov na mlađanog vezistu. Zajedno sa roditeljima Belingem je bio u Karingtonu krajem marta, upoznao ser Aleksa Fergusona i razgovarao sa Ole Gunarom Solskjerom. Norvežanin mu je izložio svoju viziju i gde ga vidi u timu, međutim očito da su argumenti Hansa Joakima Vackea bili ubedljiviji. Nije teško zaključiti šta je odnelo prevagu - Mančester sigurno nije mogao da garantuje minute Belingemu, dok su u Dortmundu oberučke prihvatili da se obavežu da određeni broj mečeva u sezoni za ovog momka, jer ubeđeni su da će profit biti ogroman.

Poslednjih meseci govorilo se o astronomskom obeštećenju koje Birmingem očekuje - 30, 40, čak 50 miliona evra. Realnost je ipak nešto drukčija. Džud Belingem ima samo stipendijski ugovor koji ističe kroz godinu dana, pa je teško poverovati da bi bilo koji klub iskeširao toliki novac za njega. Pogotovo ne Dortmund.

Lični uslovi navodno su već dogovoreni i po njima će mladi Englez dobiti 400 puta veću platu nego što je ima trenutno. Birmingem mu po aktuelnom ugovoru isplaćuje 145 funti nedeljno, a Borusija je spremna da mu ponudi petogodišnji ugovor s primanjima od 60.000 funti.

Postoje indicije da bi Džud Belingem na svoj 17. rođendan (29. jun) mogao da potpiše prvi profesionalni ugovor u karijeri. Sa Dortmundom, naravno...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.