Belineli veran Virtusu, stigao i Polonara

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 20:11

Belineli veran Virtusu, stigao i Polonara

Italijanski košarkaš Marko Belineli produžio je ugovor sa ekipom Virtusa do leta 2025. godine, objavio je italijanski klub na zvaničnom sajtu.

Prethodne sezone iskusni košarkaš je u svim takmičenjima prosečno beležio 10 poena po utakmici, uz 1.4 skok i 1.1 asistenciju.

U Virtus se vratio 2020. godine, nakon 14 godina provedenih u NBA ligi.

Od povratka u Bolonju osvojio je titulu šampiona Italije 2021. godine i dva puta italijanski Superkup.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Bolonja je dobila i još jedno pojačanje iz redova "azura" u liku Akile Polonara.

Njemu je istekao ugovor sa Žalgirisom i tako se u domovinu vraća kao slobodan igrač. Sa Virtusom je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Italijan je ovog januara bio na pragu dolaska u Crvenu zvedzu, gde bi obnovio saradnju sa Duškom Ivanovićem, koji mu je bio trener u timu iz Vitorije, a transfer nije realizovan zbog zabrane registrovanja igrača koju je Evroliga izrekla crveno-belima.

Krilni košarkaš prošle sezone odigrao je 35 utakmica u Evroligi, gde je prosečno beležio 3,9 poena i 3,4 skoka za manje od 15 minuta na terenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.