Belgijska liga: Anderlecht – Club Brugge

Izvor: TV Arena Sport, 17.Apr.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijska liga: Anderlecht – Club Brugge

Ovo je duel koji bi vrlo lako mogao odlučiti o novom belgijskom prvaku, bez obzira što nas nakon njega očekuje čak još sedam kola play off-a.

Naime, u ovom trenutku upravo ove dve ekipe predvode tabelu Jupiler lige, s tim da vodeći Club Brugge ima četiri boda više od Anderlechta, a koji opet s druge strane trećeplasiranom Genku beži tri boda. Osim toga, Club Brugge i Anderlecht su jedine dve ekipe koje su ostvarile maksimalan učinak u prva dva kola play off-a. Još treba >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << istaći da su oba njihova okršaja u regularnom delu prvenstva pripala Anderlechtu.

Klub iz Brisela je taj regularni deo Jupiler lige završio tek na trećem mestu na tabeli, dok su se ispred njih plasirali aktuelni prvak Gent i Club Brugge, koji je nakon 30 odigranih kola imao čak devet bodova više od Anderlechta.

Ipak, sada se u doigravanju pravi nova tabela, tako da domaća ekipas ovaj najveći belgijski derbi dočekuje sa svega četiri boda zaostatka, što nam samo govori da će oni biti maksimalno motivisani kako bi pobedom u njihovom direktnom okršaju tu razliku sada smanjili na svega jedan bod.

Što se tiče Club Bruggea, već smo rekli da su oni regularni deo prvenstva završili na liderskoj poziciji pa samim tim važe i za prvog favorita u ovom doigravanju, pogotovo jer su u njega ušli i sa određenom bodovnom prednošću u odnosu na prve pratioce Gent i Anderlecht. Ipak, u međuvremenu je Gent malo posustao jer je osvojio samo jedan bod u dva odigrana meča, tako da im je jedini pravi konkurent u borbi za titulu ostao upravo naredni protivnik Anderlecht.

Uživajte u direktnom prenosu duela Anderlecht – Club Brugge danas od 18 časova na Areni Sport 5.

Vesti možete pratiti i na našim Facebook  i Twitter stranicama.

Obezbedite naš paket na vreme i pratite najbolje sportske emisije. 
Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket

U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije paketa.

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.