Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekenbauer: Kakav Maradona, najbolji je Pele

Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer rekao je danas da je Pele najbolji fudbaler svih vremena, a ne Dijego Maradona.

"Najbolji je, po mom mišljenju, Pele. A razlog? Prema njemu svi osećaju veliku dozu poštovanja, dok je Maradona oduvek živeo na ivici incidenata", rekao je Bekenbauer, a preneo sportski sajt Sportal.

Bekenbauer je iznenađen Maradoninim imenovanjem za selektora Argentine.

"Možda selektorski posao dolazi u pravo vreme za Maradonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer će tako napraviti pauzu od 'turbulentnog' načina života. Trenerski posao je potpuno drugačiji od igračkog. Način života je, takođe, važan, ali njegov život prethodnih godina nije bio miran", ocenio je popularni Kajzer Franc.

Bekenbauer je, ipak, rekao da je srećan zbog Argentinca i dodao da se raduje njihovom susretu, ali da Maradonu čeka težak zadatak.

"Prvi zadatak novog selektora Argentine biće da odvede nacionalni tim na Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnu Afriku, pre nego što počne da razmišlja o osvajanju tog turnira", rekao je Bekenbauer.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.