Bekam se priključio Gigsu, Skolsu, Batu i braći Nevil

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekam se priključio Gigsu, Skolsu, Batu i braći Nevil

Bivši kapiten Engleske Dejvid Bekam sprema se da preuzme 10% akcija u engleskom niželigašu Salford Sitiju.

Bekam će se tako pridružiti nekadašnjim saigračima iz Mančester junajteda iz "Klase '92" Rajanu Gigsu, Polu Skolsu, Nikiju Batu i braći Geriju i Filu Nevilu koji poseduju 60% akcija kluba, dok preostalih 40 drži singapurski biznismen Piter Lim.

Bekam je već vlasnik jednog fudbalskog kluba, američkog Inter Majamija koji će se 2020. uključiti u profesionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << MLS ligu.

Čeka se samo da Fudbalski savez Engleske (FA) odobri Bekomovo suvlasništvo u klubu pre zvanične objave, ali je Geri Nevil već najavio da će prisustvovati sa Beksom utakmici Salforda u naredne dve ili tri nedelje.

Salford je klub iz predgrađa Mančestera gde su odrastale pomenute Junajtedove legende pre nego što su postali prvotimci.

Klub je član petog ranga engleskog fudbala, Nacionalne lige, a ove sezone napadaju prvi plasman u profesionalni rang.

"Ovo je poseban klub sa posebnom grupom ljudi. Svoje prve godine u Mančesteru sam proveo u Salfordu gde sam odrastao, pa je sjajna stvar što se priključujem momcima", rekao je Bekam.

"Klasa '92" je kupila Salford 2014, a od tada je klub napredovao tri ranga u četiri sezone, uz razvoj stadiona i trening terena.

Bekam je igrao 11 sezona za prvi tim Junajteda, osvojio je trostruku krunu 1999. – FA kup, Premijer ligu i Ligu šampiona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bekam preuzima 10% akcija Salford Sitija

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2019

Bivši kapiten Engleske Dejvid Bekam sprema se da preuzme 10% akcija u engleskom niželigašu Salford Sitiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.