Bautista Agut: Tata bi bio ljut da sam ostao kod kuće

Izvor: B92, 25.Nov.2019, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bautista Agut: Tata bi bio ljut da sam ostao kod kuće

Roberto Bautista Agut je proživeo najteže trenutke ove nedelje u Španiji.

Tokom nedelje je morao da napusti Dejvis kup tim Španije i vrati se u Kasteljon, kako bi se oprostio od oca koji je ubrzo potom preminuo.

Vratio se u subotu posle sahrane, počeo da trenira i u nedelju doneo jedan od dva poena Španiji u pobedi nad Kanadom.

Malo ko bi bio u takvom emotivnom stanju da uradio to što je uspeo Bautista Agut. Da potisne u drugi plan emocije, koncentriše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na tenis i ostvari pobedu kojom je Španija povela u finalu.

Pobedio je talentovanog Feliksa Ožea-Alijasima sa 7:6 (3), 6:3, a kada je Nadal kasnije savladao Denisa Šapovalova, Roberto nije mogao da sakrije suze. Sve je u njemu puklo i emocije nije mogao da kontroliše.

"Imao sam sreće da budem prisutan u tih poslednjih deset minuta života mog oca i da se oprostim od njega. Svi donosimo lične odluke i znam da bi tata bio ljut na mene da sam ostao kod kuće i da se nisam vratio da pomognem ekipi", izjavio je Bautista Agut.

On je rekao da mu je igranje pomoglo da potisne u drugi plan sve što se dogodilo.

"Kada doživite tragediju, najbolje što možete da uradite je da napravite korak napred. To sam pokušavao da uradim posle svih tragedija koje su me zadesile u poslednjih nekoliko godina":

"Vozio sam iz Kasteljona u subotu i nisam razmišljao o igranju. Došao sam da podržim tim svim srcem. Ali kad smo ušli u finale, počeo sam da osećam sav taj naboj i želeo sam da igram", rekao je španski teniser koji je u maju ostao i bez majke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.