Batista preuzeo Šangaj Šenhua

Izvor: B92, 30.Maj.2012, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batista preuzeo Šangaj Šenhua

Argentinac Serhio Batista postao novi trener kineskog kluba Šangaj Šenhua, saopštio je taj tim.

Bivši selektor Argentine je treći stručnjak koji će ove sezone voditi kineski klub, posle Francuza Žana Tigane i Nikolasa Anelke koji je tim vodio kao trener-igrač.

Batista je na svojoj promociji u novom klubu izjavio da se nada da će mu se u Šangaju uskoro pridružiti i napadač iz Obale Slonovače Didije Drogba.

"Ljudi u klubu čine sve da bi osigurali dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Drogbe. Svaki trener na svetu bi ga poželeo u ekipi i nadam se da će sve srećno završiti", rekao je Batista.

Pre njega tim iz Šangaja vodio je francuski stručnjak Žan Tigana, a kada je on napustio klub ulogu trenera preuzeo je Anelka, koji je predvodio ekipu i na terenu.

Batista ja na prvoj konferenciji za medije istakao da se nada da će Anelka iskoristiti svoje veliko igračko umeće i iskustvo na terenu, ali da mora prihvatiti da više nije trener ekipe.

Argentinac je pre dolaska na klupu kineskog kluba vodio reprezentaciju svoje zemlje, ali je posle poraza u četvrtfinalu prvenstava Južne Amerike smenjen.

On je sa olimpijskom selekcijom Argentine osvojio zlatnu medalju na Igrama u Pekingu pre četiri godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.