Baskonija slavi, neenergična Zvezda pobedila samu sebe!

Izvor: Sportske.net, 04.Nov.2016, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baskonija slavi, neenergična Zvezda pobedila samu sebe!

Loša igra u napadu danas je koštala Crvenu zvezdu pobede u duelu petog kola Evrolige protiv Baskonije.

Pred 16578 navijača u Kombank areni ekipa Crvene zvezde nije uspela da dođe do treće pobede u ovosezonskom izdanju Evrolige pošto je poražena od Baskonije rezultatom 63:70 (15:22, 13:15, 20:22 i 15:11)

Crvena zvezda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << veoma slabo krenula u ovaj meč.

Izabranici Dejana Radonjića su loše igrali u odbrani prvo poluvreme, a nakon par minuta igre na semaforu je pisalo 7:13 u korist gostiju kada je Bobua pogodio trojku.

Košem Mitrovića Crvena zvezda prilazi na -2, ali nakon toga kreće serija Jake Blažiča koji zakucavanjem i trojkom postavlja konačan rezultat prve četvrtine 15:22.

Rasla je prednost Baskonije u drugoj četvrtini, ali lagano. Imali su +8, da bi nakon nesportske Lazića (diskutabilno dosuđene) bilo i +9. Ipak, Gudurić i Jović su pogodili i smanjili rezultat, ali na drugoj strani novi šok za Delije, Larkin je pogodio i doveo goste na +12 (24:36).

Poluvreme je završeno poenima Crvene zvezde sa linije za slobodna bacanja, a u drugom poluvremenu je Dejan Radonjić od svojih pulena očekivao da odigraju daleko bolje u odbrani.

Simonović je pogodio dve trojke u ovom periodu i digao je publiku na noge, a nakon trojke Dženkinsa Crvena zvezda je stigla do 48:53. Nažalost po srpski tim, Baskonija pravi novu seriju, 6:0 i stiže do 11 poena prednosti pred poslednju četvrtinu.

Beta/Branislav Božić/MO

Kao što se očekivalo, Gudurić je krenuo nešto jače ka košu Baskonije kada je to bilo najpotrebnije. On je sa četiri poena držao Zvezdu, isto toliko je dodao i Bjelica, pa se Baski nisu odvojili i napravili bitniju razliku.

Gudurić je, upravo, pogodio trojku, pa dvojku, a nakon pogotka Simonovića (2+1) Crvena zvezda je ponovo bila u igri - 61:66.

Usledio je, ipak, prazan hod, gosti se vraćaju na zaostatak koji je bio veći deo meča, 61:69, da bi se na 3:28 do kraja koševima Bjelice sa linije za slobodna bacanja Crvena zvezda vratila na 6 poena zaostatka.

Greška u koracima Gudurića i kasniji promašaj su koštali Zvezdu, pošto ni Baskonija u završnici nije igrala dobro. Rezultat se nije menjao bitnije, a vremena je bilo sve manje.

Kada je Gudurić promašio otvorenu trojku, sve je bilo dosta jasnije, Baskonije je hitala ka novoj pobedi u ovoj sezoni Evrolige.

Niko u Crvenoj zvezdi nije prešao 12 poena koliko je imao Marko Gudurić, jedini dvocifreni još je bio Marko Simonović sa 11 poena.

Na drugoj strani Bubua je imao 16 poena (3 trojke), Larkin 16 poena, Vojtman 11, a Jaka Blažič je zabeležio 7.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.