Barsi nuđeni i Murinjo i CR7

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsi nuđeni i Murinjo i CR7

Bivši predsednik Barselone Đoan Laporta otkrio da su Žoze Murinjo i Kristijano Ronaldo svojevremeno mogli da dođu u katalonski klub.

Moglo je da bude drugačije.

Žoze Murinjo i Kristijano Ronaldo sada su glavni u Real Madridu, ali je moglo da se dogodi da, svojevremeno, odu u Barselonu.

To je otkrio nekadašnji prvi čovek katalonskog kluba Đoan Laporta, koji je španskim medijima, otkrio da su mu nuđena oba Portugalca.

"Murinjo je veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << profesionalac, ali u to vreme smo projektovali da Đosep Gvardiola preuzme prvi tim. Sa ove tačke gledanja, mislim da je to najbolja odluka koju je donela uprava Barselone u moderno vreme", rekao je Laporta.

Portugalski agent Žorže Mendeš svojevremeno je ponudio Barseloni (2003. godine), dok je na njenom čelu bio Laporta, i Murinja i Kristijana Ronalda, u vreme kada je on bio igrač lisabonskog Sportinga.

"Da, nudio nam je Ronalda i to po nižoj ceni nego što ga je platio Mančester junajted. Ali, tada nismo bili ekonomski jaki. Doveli smo Ronaldinja, Rafaela Markesa i Rikarda Kvarežmu. Pitao me je i za Murinja da li smo zainteresovani, a ja sam mu rekao da smo se odlučili za Pepa. On je bio pravi čovek da nastavi našu filozofiju i ideju. To mi je jedna od najboljih odluka koje sam doneo kao predsednik", rekao je Laporta.

Odluku Gvardiole da od leta preuzme minhenski Bajern, Laporta je ocenio kao odličan i to vidi kao poruku svima da novac ipak ne može da kupi sve (aludirao je na ogromne sume koju su Gvardioli nudili Čelsi i Mančester siti).

Laporta je još jednu zanimljivu stvar iz bliže istorije Barselone. Prvi čovek Milana Silvio Berluskoni ponudio je Laporti trampu: Kaku za Ronaldinja. "U to vreme, to za nas nije bila opcija, jer je Ronaldinjo bio naš ključni igrač", rekao je Laporta.

Bivši predsednik Barselone je pun kritika na račun sadašnjeg prvog čoveka kluba Sandra Rosela.

"Nasledio je klub u najboljem trenutku, a sve što on sada radi je apsurdno, pogotovo što nije zadržao Gvardiolu", rekao je Laporta, koji je bio predsednik Barse od 2003. do 2010. godine.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.