Barselona se pojačala reprezentativcem Španije

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 14:02

Barselona se pojačala reprezentativcem Španije

Dosadašnji krilni košarkaš Huventuda dogovorio je četvorogodišnju saradnju sa prvakom države.

Žoel Para (23, 202 cm) je novi igrač Barselone, potvrdio je šampion Španije.

Preostalo je samo da igrač obavi lekarske preglede i tada će biti završena i poslednja formalnost pre njegovog pristupa slavnom klubu.

Para će poptisati ugovor koji će biti na snazi do kraja juna 2027. godine.

U minuloj sezoni, najboljoj u karijeri Pare, profilisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se kao jedan od najboljih igrača lige na svojoj poziciji, uz to je postao i redovan na spisku selekcije Španije.

odigrao je prethodne sezone 40 utakmica u ACB ligi, u proseku po meču je igrao 26 minuta, beležio 9.6 poena, 5.5 skokova i indeks 12.2. Sa 23 godine već ima i pozamašan broj mečeva u domaćoj ligi - 154.

Prelaskom u Barsu seli se i na evroligaški kolosek, posle igranaj Evrokupa. U drugom po jačini evro takmičenju bio je još bolji nego u španiji - 12.9 poena, 3.9 skokova i indeks 14.4 u proseku po meču.

Odigrao je 73 utakmice u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.