Barselona prihodovala 530 miliona evra

Izvor: Sportal.rs, 29.Jul.2014, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona prihodovala 530 miliona evra

Fudbalski klub Barselona uspela je prošle sezone da ostvari rekordni prihod od čak 530 miliona evra, dok profit iznosi 41 milion. Havijer Faus, član uprave kluba zadužen za finansije, rekao je kako je za četiri sezone, od kad je nova uprava došla na čelo, klub ostvario profit od 113 miliona evra. Istakao je i da je zarađen profit u prethodnoj sezoni čak drugi najbolji, bolji od njega ostvarili su u sezoni 2011/2012. Tada je profit iznosio 49 miliona evra.

Katalonski klub >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << je uspeo u prethodnoj sezoni da smanji dug za 44 miliona evra. Pre četiri godine, Barselona je dugovala 431 milion, dok je sada taj dug smanjen na 287 miliona.

Faus je istakao da su komercijalni i sponzorski ugovori bili veoma bitni u poslednjih nekoliko godina. Rekao je da postoji posebna zainteresovanost na tržištu Brazila i Rusije, i da bi Lionel Mesi trebalo da bude važan za tržište Rusije, dok bi Nejmar trebalo da bude bitan za tržište svoje domovine.

- Mnogo smo jači i smatramo da imamo veću prisutnost u svetu, nego što je to bilo pre četiri godine - rekao je Faus, a prenosi zvaničan sajt kluba.

Pored novčanog uspeha, uprava Katalonca koja je na čelu kluba zadnje četiri godine uspela je da ostvari još jedan podvig. Na Forbsovoj listi najbogatijih klubova, uspeli su da skoče sa 24. na drugo mesto.

(Tekst: Irina Pokrajac, Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barsa u plusu 41 milion evra!

Izvor: UživoFudbal.com, 29.Jul.2014

Fudbalski klub Barselona objavio je finasijske rezultate za fiskalnu 2013/14 godinu u kojoj je klub ukupno prihodovao neverovatnih 530 miliona evra iako klub osvojio samo jedan trofej i to Superkup Španije na početku sezone. Po rečima potpredsednika Havijera Fausa, Barsa je ostvarila profit od 41...

Nastavak na UživoFudbal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.