Barselona ponizila Sevilju za trofej Kupa kralja!

Izvor: B92, 21.Apr.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona ponizila Sevilju za trofej Kupa kralja!

Fudbaleri Barselone osvojili su prvi trofej u sezoni, pošto su u finalu Kupa kralja deklasirali Sevilju rezultatom 5:0.

Katalonci su na stadionu ‘Vanda Metropolitano’ u Madridu maltene ponizili rivala i došli na korak do nove duple krune, pošto ih u prvenstvu samo tri boda deli od titule.

Ovo je bio jubilarni 30. trofej u najbronijem španskom takmičenju, što je rekord na Pirinejskom poluostrvru, a teren Atletiko Madrida bio je poprište jedne od najboljih partija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove sezone.

Od prvog minuta bilo je jasno da Katalonci žele da se iskupe navijačima za šokantno ispadanje od Rome u četvrtfinalu Lige šampiona, pa su krenuli da pritiskaju rivala od samog starta. Već u 14. minutu na semaforu je pisalo 1:0 i to najviše zahvaljujući golmanu Barse Jasperu Silesenu.

Holandski čuvar mreže je nestvarnom dugom loptom pronašao Kutinja na desnoj strani, ovaj doturio do Luisa Suaresa kojem nije bilo teško da načne Sevilju.

Nešto kasnije Inijesta je sa distance zatresao prečku, da bi dva minuta kasnije Mesi duplirao vođstvo. Alba i Inijesta su odigrali dupli pas, španskom beku je lopta uz dosta sreće ostala u nogama, ali je potom odigrao neverovatnu povratnu loptu petom – Argentincu je ostalo samo da je iz neposredne blizine zakuca pod prečku.

Time je Mesi stigao do dva velika dostignuća – izjednačio je rekord legendarnog Telma Zare kao čovek koji je postizao minimum po gol u pet različitih finala Kupa kralja i stigao do 40. gola u svim takmičenjima u devetoj uzastopnoj sezoni.

Uskoro opširnije...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kataloncima Kup kralja: Barsina demonstracija sile u Madridu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2018

Barsi se smeši dupla kruna u Španiji. Titula u Primeri je na dohvat ruke, a Barselona je osvojila prvi trofej u sezoni - Kup kralja. U finalu u Madridu na "Santijago Bernabeu", Mesi i drugovi razbili su Sevilju - 5:0 (3:0)...Po dva pogotka za Barselone postigao je Luis Suarez, dok su se u listu strelaca...

Nastavak na Vesti-online.com...

Izuvanje kakvo se ne pamti! Barsin 30. kup kao melem na ranu zvanu Liga šampiona (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2018

Ne pamtimo da je jedan tim lakše stigao do trofeja u finalu Kupa kralja kao što je to učinila večeras Barselona koja je na stadionu Atletika privila prvi trofej u sezoni kao ranu na eliminaciju od Rome u četvrtfinalu Lige šampiona. Katalonska ekipa samlela je Sevilju i Vinćenca Montelu u vrtlogu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.