Izvor: RTS, 06.Feb.2022, 23:58

Barselona nadigrala Atletiko u derbiju, Real siguran protiv Granade

Fudbaleri Barselone savladali su Atletiko iz Madrida sa 4:2 na svom terenu u derbiju 23. kola La lige. Ovom pobedom Barsa je preskočila Atletiko na tabeli i sada zauzima četvrto mesto sa 38 bodova, Atletiko je peti sa dva boda manje. Real je na svom terenu nadigrao Granadu sa 1:0 i sa nova tri boda ojačao prvu poziciju na tabeli.
Gosti su odlično počeli meč i poveli već u 8. minutu kada je nekadašnji as Barse Luis Suarez sjajno u šesnastercu pronaša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Karaska koji je je zakucao loptu u donji levi ugao.

Ipak to nije obeshrabrilo domaćine koji su dobrom ofanzivnom igrom samo dva minuta kasnije došli do izjednačenja, a potom i ušli u seriju pogodaka kojima su već u prvom poluvremenu obezbedili odlučujuću prednost.
Prvo je u 10. minutu Đordi Alba sjajnim udarcem poslao loptu u rašlje za 1:1, desetak minuta kasnije mladi Gavi postiže glavom pogotak za vođstvo Katalonaca, da bi štoper Arauho u 43. minutu uvećao prednost na 3:1 sa koliko se otišlo na poluvreme.
Na samom početku nastavka Dani Alveš je uvećao vođstvo domaćina na 4:1 i praktično obezbedio pobedu.
Gosti su pogotkom Luisa Suareza u 53. minutu uspeli da smanje prednost domaćina na 4:2 ali je to bilo sve iako su imali i igrača više do kraja meča jer je Dani Alveš zbog grubog starta dobio direktan crveni karton u 69. minutu.
Pobedom u derbiju Barsa je preskočila Atletiko na tabeli i sada zauzima četvrto mesto sa 38 bodova, a Atletiko je peti sa dva boda manje.
Fudbaleri Reala savladali su Granadu sa 1:0 na svom terenu u poslednjoj večerašnjoj utakmici i učvrstili se na vodećoj poziciji tabele.
Gostujući tim Granade uspevao je da pruži ravnopravan otpor domaćinima sve do sredine drugog poluvremena kada je Marko Asensio sjajnim šutom postigao pogodak za vođstvo.
Do kraja meča gosti su imali nekoliko dobrih prilika za izjednačenje ali nisu uspeli u tome pa se real sa nova osvojena tri boda učvrstio na vrhu tabele.

La Liga, 23. kolo:
Hetafe - Levante 3:0
Elče - Alaves 3:1
Majorka - Kadiz 2:1
Selta - Rajo Valjekano 2:0
Osasuna - Sevilja 0:0
Valensija - Sosijedad 0:0
Barselona - Atletiko Madrid 4:2
Betis - Viljareal 0:2
Real Marid - Granada 1:0
Bilbao - Espanjol (ponedeljak 21.00)
Tabela:
Real Madrid 53
Sevilja 47
Betis 40
Barselona 38
Atletiko Madrid 36
Viljareal 35
Sosijedad 35
Bilbao 31
Rajo Valjekano 31
Selta Vigo 30
Valensija 29
Osasuna 28
Espanjol 27
Elče 26
Hetafe 25
Granada 24
Majorka 23
Kadiz 18
Alaves 17
Levante 11
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.