Pike: Nadal će igrati Dejvis kup, dogovorićemo se sa Đokovićem

Izvor: B92, 17.Okt.2018, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pike: Nadal će igrati Dejvis kup, dogovorićemo se sa Đokovićem

Fudbaleri Barselone Đerar Pike, osnivač i predsednik kompanije Kosmos koja je promoter novog Dejvis kupa, veruje da će ubediti Novaka Đokovića da nastupi.

Posle 118 godina promenjen je format jednog od najstarijih takmičenja sveta, pa će od sledeće godine 18 najboljih reprezentacija igrati finalni turnir.

Prvi je na programu sledećeg novembra u Madridu, a Pike je za sada siguran samo u nastup Rafaela Nadala.

"Pričao sam sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svim igračima, što se tiče Rafe igraće ako ne bude povređen. Novak je rekao da ako bude morao da bira izabrađe ATP turnir. Ali uveren sam da možemo da se dogovorimo", rekao je Pike.

Što se tiče trećeg velikana ovog sporta Rodžera Federera, s obzirom da ima 37 godina i da je vrlo izbirljiv što se tiče turnira, te da nije igrao u DK od 2015, najmanja je verovatnoća da ćemo videti i Švajcarca u Madridu sledećeg novembra.

"Federer je u fazi karijere kada mu je izbor turnira prioritet. Pričao sam s njegovim predstavnicima, vrata nisu zatvorena", dodao je Španac.

Za sada su mesto na finalnom turniru u Madridu (18-24. novembar 2019) osigurali polufinalisti DK iz 2018- Hrvatska, Francuska, Španija, SAD, te Argentina i Velika Britanija koji su dobili pozivnice.

Selekcije će biti podeljene u šest grupa po tri tima, a u četvrtfinale će se plasirati pobednici grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Preostalih 12 učesnika finalnog turnira će biti odlučeno u kvalifikacijama (1/2. februar), a Srbija će gostovati Uzbekistanu.

Preostali parovi su: Brazil – Belgija, Australija – BiH, Indija – Italija, Nemačka – Mađarska, Švajcarska – Rusija, Češka – Holandija, Kolumbija – Švedska, Australija – Čile i Kina – Japan, dok rivale čekaju još Kazahstan i Kanada.
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Barselona ljuta na Pikea jer po svetu "juri" Novaka i Rafu

Izvor: B92, 18.Okt.2018, 17:21

Čelni ljudi Fudbalskog kluba Barselona veoma su ljuti na Đerara Pikea što je slobodno vreme iskoristio da ode u Šangaj.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.