Izvor: Mondo, 21.Dec.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona dovela rezervu Valensije

Iako je ove sezone na terenu proveo 270 minuta, Kolumbijac je ostvario transfer u jedan od najvećih klubova sveta.

Foto: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images/Guliver

Teške povrede Samuela Umtitija i Tomasa Vermalena, zbog kojih trener Ernesto Valverde na raspolaganju već neko vreme ima samo dvojicu "originalnih" štopera, naterale su čelnike Barselone na nesvakidašnji potez.

Kolumbijski odbrambeni fudbaler Džejson Muriljo (26), koji je ove sezone odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << samo 270 minuta za Valensiju, provešće ostatak sezone na pozajmici u Barseloni.

Katalonci će klubu sa "Mestalje" platiti odmah dva miliona evra, a još 25 miliona ako u junu odlučio da otkupi kompletan ugovor.

Pretpostavlja se da je Muriljo samo privremena opcija do leta, kada će Barselona pokušati da dovede talentovanog fudbalera Ajaksa Matijasa De Ligta (19).

Inače, Valensija je letos kupila Murilja od Intera za 12 miliona evra, posle sezone koju je Kolumbijac proveo među "slepim miševima" kao pozajmljen fudbaler "nerazura". U Milanu se zadržao samo dve sezone po dolasku iz Granade za osam miliona evra.

Valverde se na kraju odlučio za Kolumbijca, ispred nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije i štopera Zenita iz Sankt Peterburga, Branislava Ivanovića (34), odnosno nekadašnjeg defanzivca Liverpula, sada fudbaler Fenerbahčea, Martina Škrtela (34).

Muriljo je tokom karijere bio član još Udinezea, Granade, Kadiza, Las Palmasa i Intera.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.