Barsa za budućnost - stigla zamena za Albu

Izvor: Mondo, 04.Avg.2019, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa za budućnost - stigla zamena za Albu

Španci potvrdili, popunjeni su na svakoj poziciji. Da li su favorit za naslov prvaka Evrope?

Barselona je dovela novo pojačanje, Žunior Firpo je stigao u Kataloniju.

Levi bek je dan nakon što je najavljeno da će preći u redove prvaka Španije i zvanično postao deo te ekipe, potvrđeno je iz kluba. On je potpisao petogodišnji ugovor, a Betisu je na ime obeštećenja uplaćeno 25 miliona evra.

Welcome @JuniorFirpo03!  #ReadyToColorpic.twitter.com/VuIR4yenXz
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
— FC Barcelona (@FCBarcelona) 04. август 2019.

Mladi reprezentativac Španije je stigao kao dugoročno rešenje, isprva će stvarati konkurenciju Đordiju Albi, koji je trenutno neprikonsoven na toj poziciji, ali u budućnosti računaju da Firpo preuzme palicu i bude starter.

U pitanju je 21-godišnji fudbaler kojeg krasi velika brzina i dobre ofanzivne karakteristike, a pritom je i igrao za Kikea Setijena čija je fudbalska filozofija slična onoj koju gaje u Barsi.

Stoga će se defanzivac lako uklopiti u sastav, Katalonci dugo nisu imali jaču ekipu nego što je to slučaj ove godine i čini se da će biti glavni pretendenti na trofej Lige šampiona.

Tim je dobro popunjen na svim pozicijama, sada im slede prodaje, a videćemo da li će možda u narednim danima dodatno uzburkati pijacu i „pojuriti“ Nejmara kako bi stavili tačku na sve polemike oko brazilskog napadača.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.