Barsa u rasulu, Mesi ili Enrike?

Izvor: RTS, 06.Jan.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa u rasulu, Mesi ili Enrike?

Barselona se raspada, ili to bar tako izgleda. Nekoliko poslednjix dana turbulentno je na Kamp Nou. Nakon što je otkaz dobio Zubizareta, za njim je klub napustio i Pujol, a na površinu je isplivalo Mesijevo nezadovoljstvo načinom rada trenera Luisa Enrikea. Mesi zbog toga nije prisustvovao treningu, na kome Barsa tradicionalno otvara vrata mališanima da se sretnu sa svojim idolima.
Španska Marka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ide korak dalje sa naslovom „Potpuni razvod". Opisuje se odnos između nedodirljivih zvezda i trenera Enrikea, nakon što je u javnosti objavljena priča o novom skandalu koji produbljuje ionako očiglednu krizu u Barseloni.

Trener Barselone Luis Enrike i napadač Lionel Mesi, po svemu sudeći, nisu u dobrim odnosima, a Argentinac najverovatnije zbog toga nije trenirao, a ne zbog stomačnih tegoba, tvrdi današnja Marka. "Sa današnjim danom Enrike i Mesi su se totalno razišli", tvrdi španski list.
Kako ističe Marka, Mesi nije prisustvovao treningu koji na Novu godinu tradicionalno otvara vrata mališanima da bi videli svoje idole, jer je bio ljut što nije bio starter u nedelju na Anoeti, kada su Katalonci izgubili od Sosijedada sa 1:0.
"Zvanično opravdanje njegovog izostanka sa treninga bile su stomačne tegobe, ali u to niko nije poverovao", ocenila je Marka. Trener Katalonaca Enrike rekao je da je odmarao Mesija u prvom poluvremenu, iz predostrožnosti, pošto se Argentinac tek vratio sa odmora.
Kriza u Barsi je na svim nivoima. Nakon što je potvrđena kazna zabrane kupovine igrača godinu i po dana, Barsa je, umesto da pobedi Real Sosijedad i tako na vrhu prestigne Real, na teren izašla bez najboljih – Mesija i Nejmara. Takva odluka osvetila se treneru Luisu Enrikeu porazom.
Nastavilo se sa čistkom, otkaz je dobio i legendarni golman Andoni Zubizareta. Glavni razlog je ilegalno doveđenje igrača i pogrešno procenjenih "pojačanja" Vermelena i Daglasa, neki u ovaj koš stavljaju i Rakitića.
Međutim, svakako najveću nevolju za čelnike Barselone predstavlja sukob između Enrikea i Mesija. Već dugo se priča o tome, a sada je izašlo na površinu – Mesi je nezadovoljan metodama rada trenera Luisa Enrikea.
On je ogorčen njegovim stalnim rotacijama, a posebno mu je teško palo što je na gostovanju u Baskiji ostao na klupi. Posle toga je, u znak protesta, odbio novogodišnji trening sa navijačima, pre svega mališanima, kojih je u ponedeljak bilo više od deset hiljada.
Istorija se ponovila na najgori način po trenera. Isto se dogodilo u vreme Gvardiole, koji ga je nakon povratka iz reprezentacije želeo da odmori pa ga je ostavio na klupi. Sledećeg dana, Mesi se nije pojavio na treningu. Pep je shvatio poruku i Lea više nikad nije ostavio na klupi.
Enrikea to očigledno nije zanimalo ili nije znao, ali zato se sada saznalo i za njihov raniji sukob na treningu. Naravno, teško da će trener kazniti Mesija, a klub, kojem ne ide najbolje, ne može sebi da priušti da nezamenjiva ikona bude nezadovoljna i nesretna. Ako predsednik Bartomeu bude morao birati između Mesija i Enrikea, tu izbora neće ni biti.
Ako Mesija bude pitao za mišljenje o treneru, neće čuti ništa dobro: Ne sviđa mu se njegov način rada, spomenuto ostavljanje ključnih igrača na klupi, što se dogodilo na gostovanjima u Almeriji i San Sebastijanu, a najbolji igrač u tome nikako nije usamljen, jer ovo mišljenje deli dosta igrača.
Najvećoj zvezdi se ne sviđa što Enrike zanemaruje sve savete ostalih trenera i ponaša se kao da sve zna, iako kao trener nema nikakvih uspeha ni trofeja u karijeri. Prema istim izvorima, Mesi je nekoliko puta rekao kako mu nije jasno da uprava podržava Enrikea, kada je već dokazao da nije trener za klub najviše klase.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.