Barsa se mučila ali prošla u polufinale Kupa kralja

Izvor: B92, 16.Feb.2024, 21:17

Barsa se mučila ali prošla u polufinale Kupa kralja

Košarkaši Barselone plasirali su se u polufinale Kupa kralja, posle pobede nad Manresom 102:91.

Bilo je neizvesno, ali je na kraju Barsa ubedljivo slavila i obezbedila makar još jednu utakmicu na takmičenju nacionalnog Kupa.

Ekipu Rožera Grimaua do pobede je predvodio Džabari Parker sa 19 poena i pet asistencija, dobru utakmicu je odigrao i Nikolas Laprovitola koji je imao 18 poena uz osam asistencija, dok je dabl-dabl učinak imao Vili Ernangomes sa 16 poena i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deset skokova.

Kod Manrese se istakao Tejlor sa 17 poena i šest asistencija, Geben je imao 14 poena, a Robinson je stao na 14 poena i šest asistencija.

Barsa je imala sigurnu prednost tokom celog toka prvog poluvremena, gde je na poluvreme otišla sa sedam poena prednosti 50:43. Međutim u drugom delu igre Manresa je zaigrala dosta bolje u napadu, tako da smo u poslednja četiri minuta igre imali neizvesnu završnicu, gde je Manresa imala i minimalnu prednost, ali je onda Barselona dodala gas i na kraju slavila sa dvocifrenom razlikom, što ne oslikava stanje na terenu.

Barsa će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Unikahe i Tenerifa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.