Barsa pala na Mestalji posle 12 godina!

Izvor: B92, 25.Jan.2020, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa pala na Mestalji posle 12 godina!

Fudbaleri Barselone poraženi su od Valensije na Mestalji sa 2:0, u okviru 21. kola La Lige.

Slepi miševi su ostvarili prvu domaću pobedu nad Kataloncima posle čak 12 godina, kada su ih savladali u Kupu kralja.

Ovo je prvi neuspeh novog trenera Balugrane Kike Setijena otkako je preuzeo lidera španskog nacionalnog prvenstva.

Valensija je sa nova tri boda skočila za nekoliko pozicija na tabeli i sada je peta, sa bodom manje od Atletika i Sevilje, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Barselona ostala na deobi prvog mesta sa najvećim rivalom Realom, koji ima meč manje.

Domaći su sasvim zasluženo stigli do pobede, a do prvog gola propustili su da dođu u 12. minutu, kada je posle starta Pikea u svom šesnaestercu i konsultovanja VAR-a, Maksimilijano Gomes promašio penal.

Potom je Kevin Gameiro u 29. minutu uzdrmao prečku, a samo dva minuta kasnije Ter Štegen je morao dobro da se pomuči i zaustavi udarac Kokelana.

Valensija do prednosti dolazi u 48. minutu, kada je glavni akter ponovo bio Gomes, koji je šutirao ka golu rivala, lopta je zakačila Đordija Albu i prevarila golmana Katalonaca.

Isti igrač u 77. minutu koristi dodavanje Toresa i rutinski stavlja tačku na ovu utakmicu.

Barselona je pokušavala, imala znatno veći posed lopte u nogama (74%-26%), više udaraca ka golu, ali uzalud.

Najbliži pogotku bio je Lionel Mesi, koji je u dva navrata ozbiljno pretio. Ipak, Domenek je u 74. minutu, a zatim i u nadoknadi vremena bio na visokom nivou.

Ovaj kiks Barselone pokušaće da iskoristi Real, koji u nedelju gostuje Valjadolidu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi trener, stara Barselona – Katalonci nemoćni na "Mestalji"

Izvor: RTS, 25.Jan.2020

Fudbaleri Valensije pobedili su Barselonu sa 2:0 u derbiju koji je obeležio subotnji program 21. kola La Lige. Valensija je na svom stadionu potpuno nadigrala aktuelnog šampiona i razotkrila sve slabosti Katalonaca, kojima ne pomaže ni promena trenera. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.